Öldürülen Doktor için Kızıltepe’de basın açıklaması

Öldürülen Doktor için Kızıltepe’de basın açıklaması

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Kızıltepe devlet hastanesindeki görevli doktor ve çalışanlar hastane önünde toplanarak  Opr. Dr. Kamil Furtun için Fatiha okuyarak  basın açıklaması ile olaya tepki gösterdi.

Öldürülen meslektaşları için greve giren Doktorlar, acil hastalar dışında hasta kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Basın açıklamasını okuyan Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan,  “ Hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna kadar, yaklaşık 700 bin   vatandaşın sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle, sağlık ve şiddet  kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından, evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına, gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi, ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz.  Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun, sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki, şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor.” şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler