Öldürülen doktorla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor

Öldürülen doktorla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin Diyarbakır ve Van’dan tepki geldi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır ve Van’da sağlık çalışanları yapılan saldırıyı kınayarak olaya tepki gösterdiler. Van ve Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 15 dakikalık iş bırakma eylemi yapıldı.

Diyarbakır’da Sağlık kurumları tepki gösterdi

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından yapılan ortak açıklamada, Doktor Kamil Furtun’un öldürülme olayına tepki gösterildi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan,  İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Sait Avar, çok sayıda idareci ve sağlık çalışanı, Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmesinden dolayı basın açıklamasında bulunmak üzere İl Sağlık Müdürlüğünün bahçesinde toplandı.

Mehmet Sait Avar yaptığı konuşmada, “İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da  maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz.”  diye konuştu.

Fatih Mehmet Aslan ise “Hayatını kaybeden Operatör Doktor Kamil Furtun meslektaşıma Cenab-ı Hak’tan rahmet, değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun.” dedi.

Merhumun ruhuna Fatiha okunduktan sonra basın açıklaması sonlandırıldı

Çınar’da doktorlar öldürülen doktor için iş bıraktılar

Çınar Devlet Hastanesinde görevli doktorlar da iş bırakma eylemi gerçekleştirirken, hastanenin sadece acil bölümü hasta kabul etti.

Hastane personeli de 15 dakikalık iş bırakma eylemine destek verdi.

Van’da “Sağlıkta şiddet” protestosu

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması için toplanan sağlık çalışanları, 15 dakikalık iş bırakma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cafer Alhan, Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, Meslektaşlarını hain bir saldırıda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.  

Alhan, "İnsanımızın sağlığı için canla, aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddetti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. Bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasına İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği, Van Hakkari tabipler odası, Ses KESK, Van Aile Hekimleri Derneği ve hastane çalışanları katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından acil sağlık hizmetleri dışındaki tüm bölümlerde 15 dakika süreyle iş bırakma eylemi yapıldı. (Murat Dalgın/Vedat Aydın - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler