Öldürülen PKK'li HDP'li başkanın oğlu çıktı

Öldürülen PKK'li HDP'li başkanın oğlu çıktı

Adıyaman'da düzenlenen operasyonda öldürülen 2 PKK'liden birinin, HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu olduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'da düzenlenen operasyonda öldürülen 2 PKK'liden birinin, HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu sözde bölge sorumlusu Murat Özdemir olduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'da 14 Ağustos 2018 tarihinde Kömür beldesi bölgesinde bir mermer ocağına yapılan saldırıyı ve 16 Ağustos 2018 tarihinde yine aynı bölgede el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'li öldürülmüştü.

Öldürülen PKK'lilerden birinin gri listede aranan Yusuf Tunç olduğunu dün açıklanmıştı.

Edinilen bilgilere göre, diğer PKK'linin, sözde bölge sorumlusu Soreş Semsur  kod adlı Murat Özdemir olduğu belirlendi. Murat Özdemir'in, HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu ortaya çıkarken HDP'li Mahmut Özdemir'de Adıyaman'da gerçekleştirilen saldırılar sonrası gözaltına alınmıştı.

14 Ağustos'ta merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalındaki mermer ocağını basan PKK'liler, iş makineleri ile konteynerleri ateşe verip kaçmıştı. PKK'lilerin yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında 16 Ağustos'ta merkeze bağlı Kuyucak köyü kırsalına giden zırhlı aracın geçişi sırasında PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle bölgeye operasyon düzenlenmişti.

Bölgeye giden başka bir askeri ekip, kazara bölgeden hızla uzaklaşan ve askeri personeli taşıyan araca ateş açmış ve açılan kaza ateşi sonucu 4 asker hayatını kaybetmişti.

HDP'li başkanın cebinden dikkat çeken bir not çıkmıştı

Soruşturma kapsamında aralarında Kömür Beldesi kırsalında 4 askerin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili toplam 33 şüpheli gözaltına alınmıştı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, PKK'ye katılıp öldürülen kızı ve 6 yakını ile kardeşi halen PKK'de yer alan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in cebinden, üzerinde 'Top gol oldu 15 Ağustos 2.ci yer' yazılı not kağıdı çıkmıştı.

2011 yılında CHP İlçe Başkanlığı da yaptığı belirlenen Özdemir'in, PKK'ya katılıp 'Roza Semsur' kod adını kullanan kızı Suna Özdemir'in ise Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde 2011 yılında düzenlenen operasyonda öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Özdemir'in kayınbiraderi Seyit Ahmet Özdemir ve yeğeni Mehmet Özdemir ile 4 akrabasının da PKK'nın dağ kadrosundayken operasyonlarda öldürüldüğü, kardeşi Şeyhmus Özdemir'in de yine PKK bünyesinde yer aldığı ve yurtdışına kaçarak İsviçre'ye yerleştiği belirlendi.

Adıyaman Valiliği, dün yaptığı açıklamada, iki PKK'linin öldürüldüğünü, bunlardan birinin Yusuf Tunç'(34), olduğunu diğerinin ise sözde bölge sorumlusu olduğunu açıklamıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler