"Öldürülenlerin sorumluları Amerika, batılı ülkeler ve Suud Krallığıdır"

"Öldürülenlerin sorumluları Amerika, batılı ülkeler ve Suud Krallığıdır"

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı saldırılarla ilgili açıklama yapan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Filistin'de öldürülenlerin katillerinin Amerika, batılı ülkeler ve Suud Krallığı olduğunu ifade etti.

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman terör İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı.

 

“Saldırılara karşı kamuoyu sessiz”

Yapılan saldırılara karşı kamuoyunun sessiz kaldığını ve görmezden geldiğini belirten Yaman, “Tüm dünyanın gözü önünde suçsuz insanlara karşı gerçekleştirilen bu insanlık dışı saldırılara, ne yazık ki dünya kamuoyu sessiz kalmakta ve görmemezlikten gelmektedir. İşi fitne ve katliam olan İsrail Siyonistlerinin kin ve ölüm kusmaya devam etmelerine rağmen yapılan saldırıları görmemezlikten gelip kendilerini savunma amacı ile karşılık veren Filistinlileri kınayan devletlerin yaptıkları açıklamalar ayrı bir garabet örneğidir.” dedi.

 

“İnsan bedenini eriten silahlar kullanılması zulmün boyutunu gösteriyor”

Açıklamanın devamında Yaman, “İsrail devletinin Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk başta olmak üzere birçok milletvekillerini, eski bakanları ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 650’den fazla Filistinliyi tutuklaması, Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırı gerçekleştirmesi, camileri, hastaneleri, okul ve evleri bombalaması, çocuk, yaşlı, sivil, kadın, bebek, mabet dinlemeksizin Gazze’ye yüzlerce ton bomba yağdırması, İsrail milletvekillerinin ‘Filistinli Anaların öldürülmesi gerektiğini’ dile getirmesi, saldırılar sırasında insan bedenini eriten silahların kullanılıyor olması zulmün boyutlarının ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.”  ifadelerine yer verdi.

 

“Amerika ve batılı devletler her insanın katledilmesinden sorumludur”

İsrail’in katliam cesaretini Amerika, İngiltere ve batılı güçlerden aldığına dikkat çeken Yaman, “Bu nedenle Amerika ve batılı devletler Filistin’de öldürülen her çocuğun ve her masum insanın katledilmesinden sorumludur. Filistin’de öldürülen çocukların katilleri Amerika, batılı ülkeler ve Suud Krallığıdır. Bunlar aynı zamanda Ortadoğu’da akıtılan tüm mazlumların akıtılan kanından da mesuldür. Başta Amerika olmak üzere batılı devletler; yıllarca Siyonist İsrail’in mazlum Filistin halkının kanını akıtmasına seyirci kalmış, topraklarının işgal edilmesine göz yummuş, gerektiğinde yardımcı ve destek olmuşlardır. Birleşmiş Milletler Cemiyeti de yapılan katliam ve zulümlerin kınanmasına dahi karşı çıkmış, gerektiğinde de hiç utanmadan katil İsrail’in yanında yer almaktan kaçınmamışlardır. Bu nedenle Filistin’de akan her damla kandan sorumludurlar.” dedi.

 

“İsrail ve Amerika Filistin halkının barış içinde yaşamasını istemiyor”

Saldırıların Filistin halkının birliğine karşı gerçekleştirildiğini vurgulayan Yaman, “Bu saldırıların asıl nedeni Filistin Halkının aralarında ki ayrılığa son verip birleşme karar almalarıdır. İsrail ve Amerika, Filistin halkının birlik olup barış içinde yaşamasını istememektedir. Onların isteği tüm Müslüman halklarda olduğu gibi Filistinlilerin de birbiri ile savaş içinde olmasıdır. Aynı durum Ortadoğu’da bulunan Müslüman halklar için de geçerlidir. Bu bağlamda bazı kukla güçler tarafından oluşturulan Şii-Sünni düşmanlığı, bizzat Siyonist İsrail ile Amerika tarafından gerçekleştirilen bir projedir. Bizler; tüm dünya devletlerini mazlum Filistin halkının yanında yer almaya, yapılan katliamlara duyarsız kalmamaya,  İsrail katliamına son verilmesi için üzerlerine düşen insani görevi yerine getirmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Mezhepçilik yapanlar Amerika ve İsrail’e uşaklık yapıyor”

Yaman açıklamanın devamında, Mezhep taassubu güderek Müslümanlar arasında Şii’lik veya Sünni’lik adı altında Müslüman kanı akıtmayı mubah görenleri bir an önce bu fikirlerinden vazgeçmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Yaman, Mezhepçilik yaparak “Şii” ve “Sunni” diye Müslümanları birbirine düşürenlerin aslında Amerika ve İsrail’e uşaklık yaptıklarına dikkat çekti.

 

İsrail’in saldırılarını kınayan Yaman, “Bir an önce başta Filistin olmak üzere Siyonist İsrail ve Amerika’nın Müslüman halklara karşı giriştikleri bu vahşiyane katliamlardan vaz geçmelerini ve işgal ettikleri topraklardan çekilmelerini istiyoruz. Ayrıca bilhassa Türkiye’den İsrail’e gidip İsrail askerliği adı altında Filistinli Müslümanların kanını akıtan varsa Siyonist İsraillilerin; devlet tarafından tespit edilerek cezalandırılmaları için gerekli girişimlerin başlatılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler