Ölümcül hastane enfeksiyonlarını azaltmada anahtar faktör: Temizlik

Ölümcül hastane enfeksiyonlarını azaltmada anahtar faktör: Temizlik

Her yıl 1,7 milyon kişinin enfeksiyona yakalandığını ve sadece ABD’de yaklaşık 99 bin kişinin enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı öldüğünü belirten uzmanlar, hastanelerdeki temizliğe dikkat çekti.

Ortadoğu Danışmanlık Birliği MECA (Middle East Consultancy Association) COO’su Abdul G. Ansari, her yıl 1.7 milyon kişinin enfeksiyona yakalandığını ve sadece ABD’de yaklaşık 99 bin kişinin enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı’nda konuşan Ansari, bu sayının trafik kazalarında veya göğüs kanserinden ölenlerden daha fazla olduğunu belirtti.

UBM ve Rai Amsterdam’ın global gücü ile 18-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı’nda sektörün en büyük uluslararası federasyonu ISSA ve Türkiye’deki partneri Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği TESHİAD tarafından fuara paralel konferans programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen konferansta, "Sağlık Sektörü Temizliğinde En Geçerli Yöntemler: Ortadoğu’ya Bakış" başlıklı sunum yapan MECA COO’su Abdul G. Ansari, hastane enfeksiyonun tehlikelerine de dikkat çekti.

G. Ansari, "Hastane enfeksiyonları çok tehlikeli. ABD’de silahlı saldırılara göre 3 kat daha fazla insan hastane enfeksiyonundan ölüyor. Bir doktor kazayla bir kişinin ölümüne sebep olabilir ama bir temizlik görevlisinin çeşitli nedenlerle işini iyi yapmaması veya yapamaması çok sayıda kişinin ölümüne sebep olabilir. Burada anahtar faktör temizlik. Temizlik görevlileri en iyi şekilde eğitilmeli ve hastane gibi kritik bölgelerde görev yapanlar aynı doktorlar, hemşireler gibi işleriyle ilgili yetkinlik belgesine sahip olmalı. Eğitim çok önemli." dedi.

Endüstriyel temizlik sektöründeki fırsatlara da değinen G. Ansari, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu pazarında endüstriyel temizlik sektörünün ticari hacminin halihazırda 22 milyar dolar olduğunu ve 2020 yılında 80 milyar dolara çıkmasının beklendiğini söyledi.

Ansari şöyle devam etti: "Bölgede pek çok büyük proje, havaalanları, alışveriş merkezleri, tesisleri kuruluyor. Fırsatlar da büyük. Bunları kim temizleyecek? MECA olarak Ortadoğu temizlik sektörü platformunun bütününü temsil ediyoruz ve ISSA/Interclean katılımcı ve ziyaretçilerine pazara erişim imkanı sunuyoruz. Türk ve uluslararası partnerlerle birlikte çalışmayı çok istiyoruz." (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.