Ölüme terk edilen Müslümanlar  için harekete geçildi

Ölüme terk edilen Müslümanlar için harekete geçildi

Endonezya, Malezya ve Tayland'ın anlaşmaya varması üzerine açık denizde bekletilen Arakan ve Bangladeşli Müslüman göçmenler için harekete geçildi.

Endonezya, Malezya ve Tayland dışişleri bakanları, açık denizde bekletilen Arakan ve Bangladeşli Müslüman göçmenlerin durumun görüşmek üzere Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir araya geldi.

Endonezya, Malezya ve Tayland'ın göçmenlere geçici sığınma hakkı verilmesi üzerinde anlaştığı açıklandı. Yapılan açıklamada, Endonezya ve Malezya'nın, uluslararası toplumun bir yılsonunda göçmenlere yeni bir ülke bulması koşuluyla, göçmenleri geçici olarak kabul edeceği bildirildi.

Anlaşmaya varılmasının ardından harekete geçen balıkçılar, 430 Arakan ve Bangladeşli mültecileri kayıklarla karaya çıkardı.

Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman, yaptığı açıklamada, 3 ülkenin Güneydoğu Asya'daki insan kaçakçılığı sorununu çözme kararı aldığını belirterek göçmenleri taşıyan teknelere insani yardım yapılması için gerekli talimatları verdiklerini söyledi.

Bölgedeki diğer ülkeleri bu konuda kendilerine destek vermeye davet eden Anifah, uluslararası toplumu da, kendilerine finansal yardımda bulunması çağrısında bulundu.

Günlerdir açık denizde bekletilen mülteciler, kendilerine yardım edilmesini ve karaya inmeyi bekliyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler