Olumsuz hava koşulları enerji nakil hatlarını kopardı

Olumsuz hava koşulları enerji nakil hatlarını kopardı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Siirt’in Şirvan ilçesinde enerji nakil hatları koptu, elektrik direkleri devrildi.

Siirt’in Şirvan ilçesinde enerji nakil hatları koptu, elektrik direkleri devrildi.  Bu nedenle dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı 83 köyde elektrikler kesildi. Dicle Elektrik’in 25 kişiden oluşan 5 ekip ile gerçekleştirdiği müdahale sonunda 54 köye kısa sürede yeniden enerji verildi.

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı Siirt’in Şirvan ilçesinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli kar ile birlikte esen rüzgâr nedeniyle ilçenin Cevizlik, Maden ve Özpınar köy guruplarına enerji sağlayan elektrik direkleri koptu, bazı yerlerde ise elektrik direkleri devrildi. Bunun üzerine ilçeye bağlı 83 köyde elektrikler kesildi. Yaşanan durum nedeniyle Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürlüğüne bağlı 25 kişiden oluşan 5 ayrı ekip birçok koldan gerekli onarımları yapmak üzere harekete geçti.

“54 köye elektrik verildi”

Gece yarısı itibariyle söz konusu köylerden 54’üne yeniden elektrik enerjisi verildi. Geriye kalan 29 köye de enerji vermek üzere ekipler sabahın ilk ışıkları ile yeniden çalışma başlattı. Bölgeye takviye ekipler de gönderildiğini açıklayan Dicle Elektrik yetkilileri, yer yer kar yağışı devam etmesine rağmen gün içerisinde geri kalan köylere de enerji vereceklerini bildirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler