Ölüye bile saygıları yok

Ölüye bile saygıları yok

Çetelerini sokağa salan PKK/HDP; canlarına kast ettiği, mallarını talan ettiği Kürt halkının ölümleri üzerinden de kirli bir siyaset sürdürmeye devam ediyor.

VAN - Kobani bahanesiyle Van’ı adeta bir savaş alanına çeviren ve birçok insanın canına, malına kasteden PKK/HDP’li  çetelerin katlettiği insanlar HDP’nin kirli siyasetine malzeme edilmeye devam ediyor.

 

PKK/HDP’li çetelerin Kobani bahanesiyle yaptıkları eylem sırasında katlettikleri Hamit Caner’in, HDP tarafından “Parti Şehidi” olarak ilan edip taziyesinin kurduğu öğrenildi.

 

PKK/HDP’li  çetlerce 09 Ekim 2014 Perşembe günü ‘Bediüzzaman Külliyesi’ adı altında inşa edilen binayı ateşe vermiş, olaya tepki gösteren bir bayan ve çocukları PKK/HDP’li  çetelerce linç edilmek istenmişti.

 

Linç edilmek istenen bayanın kendi akrabası olduğunu gören Van Belediyesi çalışanlarından Hamit Caner (55), amcasının gelini olan bayanı ve çocuklarını saldırgan PKK/HDP’li çetelerin elinden kurtarmaya çalışırken saldırganların kendisine sıktığı bir kurşunla öldürülmüştü.

 

Olaydan sonra Hamit Caner’i Parti şehidi ilan eden ve ölümü üzerinden kirli siyasetini bir kez daha ortaya koyan Hdp, çetelerine öldürttüğü Hamit Caner’in sanki failleri kendileri değil de saldırdıkları halk yada polismiş gibi göstermeleri olayı bilenler ve Hamit Caner’i tanıyanlar tarafından tepki ile karşılandı.

 

“Her zaman ona söylerdim: Sizin zulmünüz bir gün size dönecek diye”

Konu ile ilgili olarak tepkilerini dile getiren Hamit Caner’in 45 yıllık arkadaşı Y.G (55), HDP’nin bu tavrıyla kirli siyasetini ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyerek halkın bu yüzsüzlüğü görmemesine hayret ettiğini söyledi.

 

Y. G, “Hamit Caner ile beraber büyüdük. Yıllardır bir birimizle görüşürüz. Aile dostumdu. Evet, fikren BDP sempatizanı idi ve birçok kez bu noktada ayrı düşerdik. Her zaman ona söylerdim: Sizin zulmünüz bir gün size dönecek diye. Neticede öylede oldu. O savunduğu, toz kondurmadığı çeteler, bu seferde onu, ailesini hedef aldı.” ifadelerini kullandı.

 

“İpini koparmış çeteler kadın çocuk demeden saldırmış ve linç etmeye kalkmışlar”

Hamit Caner’in Bediüzzaman Külliyesinin yakılmasına engel olurken öldürüldüğü şeklinde basında haberlerin yer aldığını ifade eden Y.G, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, aksine olay yerinde bulunmasının sebebinin PKK/HDP’li  çetelerin amcasının gelinine saldırması ve yengesi ile çocuklarını linç etmeye kalkması olayı olduğunu belirtti.

 

Y.G, “Amcasının gelini olay yerine yakın oturuyormuş. Ateşin tesiri yükselince Külliye yakınında bulunan evlerinin camları patlamış. Haliyle bu hanımefendide evden çıkarak olaya tepki göstermiş. İpini koparmış çetelerde kadın çocuk demeden saldırmışlar ve adeta linç etmeye kalkmışlar. Bunun üzerine Hamit, amcasının gelinine saldıran bu çetelere engel olabileceği düşüncesiyle olay yerine gitmiş. Araya girmeye ve onları vaz geçirmeye çalışmış. Ama bu insanlıktan nasibini almamış sürünün saldırısına uğramış. Neticede nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla katledilmişti.” diyerek olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.  

 

“İnsanlarımız bilmeli ki bu yılan gün gelecek onları da sokacaktır”

Bölgede halkın korkulu rüyası olan bu PKK/HDP’li  çetelerin bölge insanının kendi elleriyle beslediği yılanlar olduğunu ve bunu defalarca Hamit Caner ile konuştuklarını belirten Y.G, “Ne zaman ki yılan kendilerini soktu, o zaman anladılar ki bir yanlış yapıyorlar. Ama Hdp’nin, bu insanların ölümleri üzerinden halen daha yürüttüğü bu kirli siyaseti görmeyen bu insanlara şaşıyorum. İnsanlarımız bilmeli ki bu yılan gün gelecek onları da sokacaktır.  Eğer o gün Hamit Caner gibi “Parti Şehidi” olarak ilan edilmeleri kendileri için yeterli ise buyursunlar yollarında devam etsinler.” diyerek toplumun yaşananlar karşısındaki tepkisizliğine sitem etti.

 

Hamit Caner, olayların yaşandığı 9 Ekim günü basına, Bediüzzaman Külliyesini savunurken katledilmişti diye düşmüş, ve bu olay ile PKK/HDP’li çetelerin İslam’a ve İslami kurumlara olan düşmanlıkları bir kez daha gündeme gelmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.