Omega 3 açısından çok zengin olan köy yumurtalarının tercih edilmeli

Omega 3 açısından çok zengin olan köy yumurtalarının tercih edilmeli

Köy yumurtası üretici ve satıcıları, fabrikasyon yumurtaların fiyatı gözetilerek tüketildiğini ancak Omega 3 açısından çok zengin olan köy yumurtalarının tercih edilmesi gerektiğini belirttiler.

Doğallık arayışının en yoğun yaşandığı gıdalardan biri yumurtadır. Tüketicilerden kimileri köy yumurtalarını kimileri de market reyonlarındaki organik sertifikalı yumurtaları tercih ediyor.

Batman’da köy yumurtası satıcılığı yapan Emrullah Bayram, halkın köy yumurtası ve fabrikasyon yumurtalarını fiyatları açısından kıyaslamamaları gerektiğini, köy yumurtası ve fabrikasyon yumurtalarının kıyas yapılamayacak kadar fark olduğunu belirtti.

Köy yumurtalarının fiyatları mevsimsel olarak değiştiğini belirten Bayram, “Köy yumurtası kışın tavuklar az yumurtladığından fiyatları biraz yüksek olur. Bahar mevsimin gelmesiyle tavuklar daha çok yumurtladığından fiyatlar biraz daha uygun oluyor. Yaz aylarında ise tavuklar kuluçkaya yattığından yine fiyatlar biraz yüksektir.” dedi.

Halkın fabrikasyon yumurtalarını daha fazla yöneldiğini söyleyen Bayram, sözlerine şöyle devam etti: “Yumurta sağlıklı diye tüketiliyor. Ama beyaz yumurtanın zararları da var. Piyasadaki mevcut beyaz yumurtalar, yani fabrikasyon yumurtalar tavukların güneş görmeyen ortamlarda kafes sisteminde önlerine verilen yem ve su yiyip içip daha sonra yumurta bırakmalarıyla oluşuyor. Bu sistemde üretilen yumurtalar insan sağlığına yararlı değildir. Köy yumurtasıysa hem omega 3 açısından çok zengindir. Buda özellikle çocuk ve hastalarımız için çok faydalıdır. Köy yumurtası herhangi bir hormon içermiyor. Doğada güneş gören ortamlarda serbest gezinerek beslenip yumurtayı bırakıyorlar. Bunun için köy yumurtasını tavsiye ederiz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.