"Ona casus diyorlar ben ondan daha casusum"

"Ona casus diyorlar ben ondan daha casusum"

ABD Başkanı Trump, Türkiye'de tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson'la ilgili sosyal medya hesabından " Ona casus diyorlar, ben ondan daha casusum." dedi.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı gerekçesiyle Türkiye'de tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson ile ilgili ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından bir mesaj yayınladı.

Rahip Brunson'ın suçsuz olduğunu öne süren Trump, "Ona casus diyorlar, ben ondan daha casusum." dedi.

Kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, rahip Brunson’un Türkiye’de dayanaksız bir biçimde yargılandığını ve kendisinin masum olduğunu savunan Trump, " Amerika'da iyi bir beyefendi ve Hristiyan lider olan Rahip Brunson yok yere Türkiye'de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ama ben ondan daha çok casusum. Umarım kendisinin ait olduğu güzel ailesine ve yurduna dönmesine izin verilir." dedi.

Trump, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde, Brunson’un serbest bırakılmasını talep etmişti.

Hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson, geçtiğimiz gün ilk kez çıkarıldığı mahkemede, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti. Davanın bir sonraki duruşma tarihi 7 Mayıs olarak belirlenmişti. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.