"Önceliğimiz insan merkezli bir kalkınma"

"Önceliğimiz insan merkezli bir kalkınma"

Muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, önceliklerinin insan merkezli bir kalkınma olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, beraberindeki heyetle birlikte Hani ilçesine gelerek, bazı temaslarda bulundu.

Hani Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kongre Merkezi'nde muhtarlar toplantısına katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Güzeloğlu, huzur ve güven ortamında önceliklerinin ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden her kim varsa hukukun içerisinde en ağır cezaya çarptırılıyor ve çarptırılacak. Bu konuda kararlılığımız açıktır. Bu ülkenin hiçbir toprağında ve hiçbir köşesinde hiçbir kişi ihanetin temsilcisi olarak ve onun düşüncesini taşıyan biri olarak düşüncesini hayata geçirme fırsatı bulamayacak. Çok uzun yıllar bu milletin gelişmesini, ilçelerin kalkınmasını, insanlarımızın hak ettiği yaşam düzeyine ulaşmasını engelleyen bu ihanet çeteleri ve işbirlikçilerinin bugün bertaraf edilmesi ve def edilmesinden sonra önceliğimiz insan merkezli bir kalkınma. İnşallah eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm çabası içerisindeyiz. Bunu da başarmak noktasında büyük bir azmin ve iradenin temsilcisiyiz." dedi.

Halkın, hizmetin daha iyisine layık olduğuna değinen Güzeloğlu, "Bir şantiye halindeyiz. Yollar, yatırımlar, inşa edilen binalar, eğitim, sağlık ve kültür yatırımları… Her boyutta her aşamada şüphesiz daha fazlasını hak ediyoruz ama bilinmeli ki bu çabayla devam edersek yolumuz aydınlık, geleceğimiz aydındır inşallah." ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Güzeloğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, kurum müdürleri ve muhtarlar da katıldı. (Abdurrahman Tetik - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler