Onlar güzel dinimiz İslam’ı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

Onlar güzel dinimiz İslam’ı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

Batman’da darbe girişimini protesto gösterilerinde bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, paralel yapının, İslam’ı itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

15 Temmuz ABD destekli gerçekleşen darbe girişimini protesto gösterileri Batman’da 11’inci gününde devam ediyor. HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği sürüyor.

Valilik önünde toplanan binalerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara, iç ve dış destekçilerine tepkilerini ortaya koyuyor.

Gercüş ilçe vaizi İbrahim Halil Yakut hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından halka hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz darbe girişiminin halkın direnişiyle def edildiğini söyleyerek, “Niye saldırıyorlar bize, çünkü onlar halen 1453’ün, İstanbul’un intikamını almak istiyorlar. Onlar Ayasofya’da çan sesi dinletmek istiyor. Ama dinleyemeyecekler.” dedi

“Türkiye düşerse İslam coğrafyası düşecek”

Düşmanların Çanakkale’ye geldiklerini ve bu milleti dize getiremediklerini ifade eden Vali Deniz, “Türk’ü, Kürd’ü, Arap ve Çerkez’i ile nasıl dimdik Çanakkale’de ayakta durmuşsak işte bu meydanlarda da bu millet nine dimdik ayaktadır. Onlar güzel dinimiz İslam’ı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. DAİŞ gibi terör örgütlerini kullanarak itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Çünkü onların hedefinde yine biziz. Son kale Türkiye’dir. Türkiye düşerse İslam coğrafyası düşecek. Bunlar bunu iyi biliyorlar. Onun için üzerimize geliyorlar yeter ki biz bir ve bütün olalım. Onlar bu Fathullahcı Terör Örgütüne yaptırmak istedikleri darbe girişimine pişman olacaklar.” diye konuştu.

Valinin konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın seslendirildiği marşlarla devam etti.

“Kâfirler Müslümanları ayırmıyorlar hepsine toptan hesap yapıyorlar”

Seslendirilen marşların ardından Batman HÜDA PAR Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Ali Şimşek ise darbe girişiminin 12’nci günü olmasına rağmen halkın meydanları terk etmemesinin takdire şayan olduğunu söyledi. Şimşek, “Değerli Müslümanlar bir düşünelim neden darbeler hep İslam ülkelerinde ve hep İslam ile Müslümanlara karşı yapılıyor. Neden bütün insanlar huzur içinde yatarlarken Müslümanlara huzur çok görülüyor. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor değerli Müslümanlar bunun sebebi Müslümanların vahdetten uzak olmaları birbirlerini şucu bucu diye itham etmeleri birbirlerini anlamaya çalışmamaları, birbirlerini kulaktan dolma ile tanımaya çalışmaları ve hatta birbirlerini kendi düşmelerinden öğrenme neticesinde ümmet paramparça olmuş. Zalimlere, alçaklara ve kâfirlere kolay lokma olmuşlardır. Emin olun Müslümanların üzerlerinde olan odaklar planlarını ve projelerini yaparlarken asla ama asla Müslümanları ayırmıyorlar hepsine toptan hesap yapıyorlar. ” dedi.

“Ey zalim darbeciler siz Müslümanları tanımamışsınız”

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurul Başkanı Sıtkı Güneş ise şöyle konuştu: Maşallah ilk günkü heyecan gibi dimdik ayaktasınız. FETO ve aveneleri sizleri hesaba katmamışlardı. ‘Müslümanlar korkaktır, meydana çıkmazlar. Hiçbir şey yapmazlar’ diye düşünüyorlardı. Ey zalim FETO ve zalim darbeciler! Siz Müslümanları tanımamışsınız. Sizler bu halkı tanımıyorsunuz. Bu halk 15 Temmuz’da darbenin ilk anından itibaren tankınıza topunuza karşı koydu. Bu kutlu direnişte bizler meydandayız. Darbeciler bitmeyene kadar bizler buradayız. Bizler dinimiz, vatanımız, milletimiz için meydanlardayız. 12 gündür bu meydanlarda bu mücadeleyi vermekteyiz. Yetkililerden bir isteğimiz olacak, bu meydanın ismini diriliş veya 15 Temmuz Şehitleri Meydanı olarak değiştirmesini istiyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.