Onların istediği halkı tahrik etmek ve yeni Sivas Olayları meydana getirmektir

Onların istediği halkı tahrik etmek ve yeni Sivas Olayları meydana getirmektir

Hazreti Muhammed'e ve İslami değerlere hakaret içerikli yayınlar paylaşan oda TV hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Emin Güneş, "Onların istediği halkı tahrik etmek ve yeni Sivas Olayları meydana getirmektir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlüğü, haberleri ve köşe yazıları ile İslam'a, İslam Peygamberine ve sahabeye hakaret eden oda TV ve söz konusu hakaret dolu yazıları yazan hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Adliyesine gelen Vakıf yetkilileri, söz konusu site ve yazarı hakkında ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak', 'nefreti kışkırtmak' suçlarından dolayı hakkında tutuklama kararı çıkarılması, adı geçen şahsın cezalandırılması için hakkında kamu davası açılması ve hakaret içeren yazıların internet yayınının durdurulması" için suç duyurusunda bulundu.

"Söz konusu sitenin amacı kaos ortamı oluşturmak"

Suç duyurusunun ardından adliye bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Avukat Emin Güneş, söz konusu sitenin amacının kaos ortamı oluşturmak olduğunu belirterek, "Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü olarak ve Resulullah'ı seven vatandaşlar olarak Efendimize yapılan hakareti Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulunduk. Bizim maksadımız Türk Ceza Kanunu'nun 216 maddesinin ihlalinin çok açık olduğu bu konuda, halkı kin ve düşmanlığa sevk edenler hakkında yasal işlem yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Onların istediği halkı tahrik etmek ve yeni Sivas Olayları meydana getirmektir"

Oda TV'nin "yavuz hırsız" misali önce Hazreti Muhammed'e hakaret ettiğini daha sonra gelen tepkiler üzerine provokasyona zemin hazırladığına dikkat çeken Güneş, "Karşı taraf bu şikâyetlerin önüne geçmek için birtakım panik ataklarda bulunuyor. İşte efendim, 'birileri bize karşı birtakım kışkırtmalarda bulunuyorlar' diyorlar. Hâlbuki esas onların istedikleri, Efendimize hakaret etmek suretiyle halkı tahrik etmek ve yeni Sivas Olayları meydana getirmektir. Bu konuda başarısız olmalarının çılgınlığını yaşıyorlar. Çünkü Peygamber Sevdalıları kimseyi onların beklediği gibi sokaklara davet etmiyor. Bilakis Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyor. Bu da vatandaşın efendisini, Resulullah'ı sevenlerin en tabii hakkıdır. Bu şekilde savcılıklar harekete geçip bunlar cezalandırıldığı zaman bu ülkenin huzuru, güvenliği sağlanmış olur. Huzur ve güveni bozma teşebbüsleri akamete uğrar. Bir daha da Efendimize saldırmaya cesaret edemezler." diye konuştu.

"Kin ve nefreti körükleyici, insanlar ayrıştırıcı bir yazı kaleme alınmıştır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlüğü yetkililerinden İbrahim Halil Güven ise yaptığı açıklamada, Hazreti Peygamber'e yönelik hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Karanlık odaklara hizmet eden oda TV'nin Peygamber Efendimize hakaretlerinden dolayı Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Oda TV'nin Peygamber Efendimize yapmış olduğu hakaret kabul edilebilir değildir. Yapmış oldukları, kin ve nefreti körükleyici, insanları ayrıştırıcı bir yazı kaleme alınmıştır. Oda TV ve Nazif Ay hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu tür konularda savcılığın hemen harekete geçmesini istiyoruz."

"Savcıları göreve davet ediyoruz"

"Bunların amacı insanları birbirine düşürmektir. Bir kaos ortamı oluşturmak istiyorlar." diyen Güven, "Biz de bunun önüne geçilmesi için savcıları göreve davet ediyoruz. Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü olarak bu şikâyetimizi yerine getirdik." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.