‘Onsuz bir bayram daha geçiriyoruz’ video-foto

‘Onsuz bir bayram daha geçiriyoruz’ video-foto

İslami hizmetlerinden dolayı 23 yıldır oğlu cezaevinde tutulan Yusufi annesi Hanım Şakir bir bayramı daha oğlunun yolunu gözleyerek geçirmenin acısını yüreğinde hissettiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaptığı İslami faaliyetlerinden dolayı dönemi despot devlet anlayışı tarafından mahkum edilen ve neredeyse çeyrek asırdır cezaevinde bulunan Muhammed Şakir’in annesi Hanım Şakir, yıllardır cezaevinde olan oğlunun yolunu gözlüyor. 

İslami davadan dolayı yıllardır cezaevinde olan oğlu Muhammed Şakir’in ailesi olarak  her bayram belki gelir diye bir umutla yolunu gözlediklerini söyleyen Hanım ana, kendilerine karşı işlenen bu zulüm ve zorbalığa dur diyecek bir insaf sahibinin geleceği günü dört gözle beklediklerini söyledi.

Yıllardır cezaevinde olan oğlunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu ve oğluna verilen bu cezanın bir anneye verilecek en büyük ceza olduğunu belirten Hanım Şakir, “Muhammed’im yıllardır suçsuz, sebepsiz cezaevinde. Yıllardır bayramları onsuz geçiriyorum. Bu dünyada bir birimize doyamadık. Bir gün olsun onunla oturup muhabbet edemedik. Oğlumun görüşüne gidemiyordum. Çok uzaktı, gözüm kesmiyordu gitmeye. Ama, çok şükür şimdi Adıyaman’a getirdiler. Biraz sıkıntı da olsa onu görmek için gitmeye çalışıyorum.  En son 3 ay önce eşiyle birlikte gittim. Allah ona ve arkadaşlarına hayırlı bir kapı açsın.  Yeter artık bu kadar eziyetin bize çektirilmesi.  Yetkililerin biran önce cezaevine zulmen atılmış olan bu insanlar için hayırlı bir kapı açması gerekir.”dedi.

“Onsuz bir barkam daha geçiriyoruz”

Yıllardır oğlundan ayrı bayramlar geçirdiğini belirten anne Hanım Şakir, bu dünyada oğlu ile birbirlerine doyamadıklarını ve oğlunun hasreti ile kavrulduğunu söyledi.

Hanım Şakir, “Kaç yıl oldu cezaevinde olmasına rağmen onu çok merak ediyorum. Allah’a şükürler olsun oğlumu evlendirdim, gözüm arkada kalmayacak. Binlerce şükürler olsun. Muhammed’in eşiyle onu görmeye ziyarette gittik. Bana; ‘anne kaç yıl oldu senle görüşmeyeli’ dedi. Bende, oğlum valla hatırlamıyorum, uzun bir zaman oldu dedim. Uzak olduğu için gidemiyordum. Allah ona ve arkadaşlarına hayırlı kapı açsın onları rahmetiyle kuşatsın.” ifadelerini kullandı.

“Bayramda oğlumu görmeyi çok isterdim”

Oğluyla bu bayramda bir araya gelemeyeceğin, hastalığının zaman zaman ziyarete gitmesine engel olduğunu belirten Hanım Şakir,  gözyaşları içerisinde son olarak şunları söyledi:

“Bırakmadılar, oğlumla bu dünyada beraber oturup, vakit geçirmemize izin vermediler. Suçsuz sebepsiz bir yere ceza evine attılar. Bayramda oğlumu görmeyi çok isterdim ama sağlığım yerinde değil sakat kaldım, yerdeyim. Gözüm kesmiyor gitmeyi, bayramı onunla geçirmek isterdim. Hepimiz Allah’ın rahmetine muhtacız Allah ne dilerse o olur.” (Mustafa Kaynak – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.