Onun fikirleri Kur’an ve sünnete dayanıyor

Onun fikirleri Kur’an ve sünnete dayanıyor

Bitlis’te düzenlenen “Bediüzzaman Said Nursi’yi Anma ve Anlama" programında, Bediüzzaman’ın fikirlerinin Kur’an ve sünnete dayandığı vurgulanarak ümmetin sorunlarının çözümünde onun çözüm reçetesinin önemine dikkat çekildi.

Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Bediüzzaman Said Nursi’yi Anma ve Anlama" programı düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’nın yanı sıra kurum amirleri, okul müdürleri ve imam hatip öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Programda, Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Demirtaş’ın Moderatörlüğünü yaptığı bir panel gerçekleştirildi.

Panele, Muş Üniversitesinden Yardımcı Doçent Doktor Aykut Küçükparmak, Öğretim Görevlisi Nevzat Eminoğlu ve Araştırmacı Yazar Abdullah Şahin katıldı. Her paneliste 15 dakikalık süre verildi.

“Bediüzzaman’ın fikirlerinin kaynağı tamamen Kur’an ve sünnete dayanır”

Panelde ilk konuşmayı yapan Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Demirtaş, Üstad Bediüzzaman’ın dünyaya yaymış olduğu fikirlerle, çağlara hitap eden prensipleriyle günümüzün en büyük dava ve aksiyon adamların başında geldiğini belirtti.

Üstadın fikirlerini Kur’an ve sünnete dayandırdığını, hayatı boyunca bu prensiplerle fikir hayatını şekillendirmeye çalıştığını ve dünyaya bu kaynaklar üzerinden mesaj verdiğini vurgulayan Demirtaş, en büyük kaynağı Kur’an ve sünnet olması hasebiyle en güvenilir kaynak olduğunu kaydetti.

Dünyanın üstadı bizden çok daha iyi tanıdığına dikkat çeken Demirtaş, “Eserleri yaklaşık 50 dile çevrilmiş ve milyarlarca insan tarafından ilgiyle okumaya devam ediliyor. Bizler ne yazık ki, onu yavaş yavaş anlamaya başladık. Şüphesiz ki bunda hayatı boyunca kendisine reva görülen muamelelerin bir benzeri, müntesipleri ve takipçilerinde de görülmesinin rolü vardır.” dedi.

“Onun çözüm reçetesi anlaşılırsa, ümmet sorunun büyük bölümü çözülür”

Üstadın, evrensel mesajlarıyla dünyaya hitap eden bir zat olduğunu kaydeden Demirtaş, son olarak şunları söyledi: “Sosyal meselelerin çözümüne sunduğu reçeteler noktasında başka referanslara ihtiyacımız yok. Eğer kendisini anlayabilir, fikirlerini hayata geçirebilirsek, başta ülkemiz sonra ümmetin içinde bulunduğu sorunların birçoğunu atlayabileceğimize çok güçlü bir inancım var. Sadece ümmete değil, insanlığa vermiş olduğu evrensel mesajlarla dünyaya hitap eden bir zat olmasının ötesinde bir dava ve aksiyon adamıdır.”

Diğer panelistlerin sunumlarıyla devam eden program, hediyelerin takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.