"Onun konuşulmadığı hiçbir yerde hayır yoktur"

"Onun konuşulmadığı hiçbir yerde hayır yoktur"

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Kavuncu Mahallesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Hz. Muhammed'in konuşulmadığı hiçbir yerde hayır olmadığı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından İpekyolu ilçesine bağlı Kavuncu (Çoravanis) Mahallesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hafız Abdulhakim Bilmez'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Murat Dalgın'ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan mevlidi şerifin ardından duygulu anların yaşandığı Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Ömer Faruk Arslan Hoca, adaletin olmadığı yerde huzurun tahsis edilemeyeceğine dikkat çekti.

Arslan, "Gönül isterdi ki dünyadaki tüm liderler onun gibi adaletli olsun ama ne yazık ki öyle bir şahsiyet göremiyoruz. Adalet olmazsa yeryüzünün hiçbir yerinde huzur olmaz. Ne ailede ne köyde ne kasabada ne şehirde ne de dünya olur. Hiçbir yerde adalet olmazsa huzur da olmaz. Biz huzuru nerede arıyoruz biliyor musunuz? Biz Resulullahın o güzel siretini, adaletini camilere, medreselere hapsettik ve televizyonların karşısında dizilerde arıyoruz. Gittik Avrupa'nın kokuşmuş medeniyetinde arıyoruz. Yönümüz olmuş Amerika, kıblemiz olmuş Washington ve Londra bizimle ilgili kararları veriyor. Fransa ile yönetiliyoruz. Nerede Allah Resulünün sünneti, sireti, davası? Biz onun davasını önce kalbimizde sonra da evimizde tatbik etmeliyiz." dedi.

"Onun konuşulmadığı hiçbir yerde hayır yoktur"

Hz. Peygamber'in konuşulmadığı ve sünnetinin yerine getirilmediği hiçbir yerde huzurun olamayacağını dile getiren Arslan, "Onun konuşulmadığı hiçbir evde huzur yoktur. Onun olmadığı hiçbir sine bir işe yaramaz. Onun olmadığı şahsiyet boş bir şahsiyettir. Eğer onun hayatıyla hayatımızı süslemesek hayatımız kıyamet gününde bize azap olur." diye konuştu.

Kurtuluşun Avrupa ve Amerika'da değil ancak İslam'da olduğunun altını çizen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Huzur ne Avrupa'nın beşeriyet sistemlerinde ne de pembe dizilerinin önündedir. Ne Avrupa bizi kurtarır ne de dünyanın herhangi bir yerinde kurtarıcı olarak çıkmış insanlar. Bir şahsiyet kendi hayatını onun hayatıyla bezemese, süslemese bizi kurtuluşa, feraha, huzura asla götüremez. O halde onun eteğine, sünnetine yapışalım. Onun sünneti yalnız camide, medreselerde kalmasın. Bizim evlerimiz onun sünnetiyle dolsun."

Etkinlik Molla Salih Bilmez'in okuduğu duanın ardından sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler