Örgütten kaçmadı, bilerek gönderildi

Örgütten kaçmadı, bilerek gönderildi

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde teslim olan 1 PKK’linin, aslında örgüt tarafından sonraki dönemlerde kullanmak için bilerek gönderildiği ortaya çıktı.

Güçlükonak’ta askere teslim olan 1 PKK’linin, yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda aslında örgüt tarafından sonradan kullanılmak üzere silah ve teçhizatıyla beraber gönderildiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha önce güvenlik güçlerine teslim olan A.D. isimli PKK’lı hakkında Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmalar sonucunda, aslında şahsın örgütten kaçmadığı, silahı ve teçhizatı ile birlikte örgüt tarafından sonraki dönemlerde kullanabilmek amacıyla bilerek gönderildiği bilgisi edinilmesi üzerine, babası H.D.’nin evinde arama yapıldı.”

Hatırlanacağı üzere Şırnak bölgesinde, özellikle de Habur Sınır Kapısı’na 8’erli gruplar halinde gelip teslim olan PKK’liler ilgili basında çokça iddialar yer almıştı. Konuyla ilgili olarak 16 Kasım 2014’te yaptığımız haberde bu iddialara dikkat çekmiştik. Elde edilen son verilere göre ise 21 Mart 2013’ten bugüne kadar bin 102 PKK’li “teslim” oldu.

Öte yandan Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Güçlükonak Koçyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 Adet kaleşnikof şarjörü, 148 adet kaleşnikof fişeği, 2 adet savunma tipi fünyeleri takılı el bombası, 1 adet örgüt kıyafeti, 1 adet şarjörlük ve 2 adet el bombası kütüklüğü ele geçirilmiştir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler