Orkide kaçakçılığı yapanlara para cezası kesildi

Orkide kaçakçılığı yapanlara para cezası kesildi

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan salep orkidesi kaçakçılığı yaptıkları belirtilen 3 şahsa, 123 bin TL idari para cezası kesildi.

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ve yok olması halinde biyolojik çeşitliliğin bozulacağı gerekçesiyle, toplanması suç sayılan salep orkidelerini toplayan 3 şahsa, 123 bin TL idari para cezası kesildi.

Toplanan salep orkidelerin kurutulup kaçak yollarla, kilosu 200 TL ile 300 TL arasında satışının yapıldığı öğrenildi.

Biokaçakçılık kapsamına giren salep orkidelerini toplayanlara yönelik yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe kırsalında yaptığı operasyonda, salep orkide (yumru-soğan) kaçakçılığı yapan 3 kişinin, topladıkları 2 çuval dolusu salep orkidesine el konulurken,yakalanan 3 şahıs, ifadeleri alınmak üzerek karakola götürüldü.  

Ele geçirilen salep orkideleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınırken,  3 şahıs hakkında, kişi başına 41 biner TL  olmak üzere toplam  123 bin TL idari para cezası kesildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım, "Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve salep orkidesi ile diğer bitki kaçakçılığını yapmamalarını istiyoruz. Kaçakçılara yönelik mücadelemiz devam edecektir." uyarısında bulundu. (M. Sait Çelik - İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler