Orman köylüsüne yeni gelir kapısı

Orman köylüsüne yeni gelir kapısı

​Gelir getirici türler yoluyla kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelirini artırmaya yönelik politikalar kapsamında, ‘Delice Aşılama’ çalışmalarına yeni bir halka eklendi.

2015 yılı programı dâhilinde, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Şefliği Eshab-ı Kehf Mevkiinde Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplam 50 hektarlık sahada zeytin aşılaması yapıldı.

Çalışma yapılan sahada yer alan harnup ağaçlarına da aşılama yapıldı. Aşılama yapılan bu 50 hektarlık saha, bakımı yapılmak şartıyla kullanım hakkı sertifikalandırılarak yöre halkına verilecek. Böylelikle yöre ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Tarsus’ta çalışmaları biten projeyi, yerinde denetleyen Bölge Müdürü Abit Baca; “8 bin 500 adet zeytin ve harnup ferdinin aşılandığı ve yüzde 100’e yakın başarı elde edilen bu sahayı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sertifikalarını alanlar kendilerine düşen alanın bakımını yaptığı sürece faydalanma hakkı devam edecek. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak yöre halkımıza gelir getirici türler yoluyla verdiğimiz hizmetimize yeni bir tanesini daha ekledik. Bu başarılı çalışmada emeği geçen işletme müdürümüzü, işletme şefimizi ve tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Yöre halkımıza hayırlı olsun.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.