Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Hakkari'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Hakkari'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Hakkari'ye geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile beraberindeki heyet, bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Hakkari'ye geldi.

Helikopterle Fatih Kışlası'na gelen Eroğlu ve beraberindeki heyet, valilik önünde Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Eroğlu, kurum amirleriyle tek tek tokalaştıktan sonra valilik şeref defterini imzalayıp, Vali Toprak ile bir süre görüştü.

Daha sonra valilik toplantı salonunda Hakkari ve ilçelerinde gerçekleştirecekleri 38 milyon TL'lik yatırımla ilgili detaylı bilgiler veren Eroğlu, beraberinde gelen genel müdür ve bölge müdürlerini tanıtarak, bakanlığın kapısını kapatıp buraya geldiklerini söyledi.

Eroğlu, "2017 yılını Hakkari'de yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Yatırım hamlesinin öncü şehri Hakkari'ye elimiz boş gitmeyeceğiz. Hakkarili hemşerilerime 18 yatırımın müjdesini vermeye geldik. Yüksekova İçme Suyu Arıtma Tesisi, içme suyu isale hattı, ulaşım yolu, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 96 milyon lirayı buluyor." dedi.

Hakkari'de DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtımı törenine katılacağını bildiren Eroğlu, "Hakkari programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir adet tesisin temelini atacağız. Toplu temel atma merasimi ile temeli atacağız. 5 adet tesisin yatırım bedeli 38 milyon TL'yi buluyor. Ayrıca, Atatürk Kültür Merkezi'nde toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet ulaşım yolu ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak bir adet tesisin temelini halkımızla birlikte atacağız." ifadelerini kullandı.

Program kapsamında 7 aileye gelir getirici tür ve 4 aileye Orköy sertifikası vereceklerini sözlerine ekleyen Eroğlu, "Ayrıca badem, ceviz, dut ve alıç fidanı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağız. Temelini atacağımız tesisler ile 6 mahalle ve bir köy taşkın zararlarından korunacak. 13,6 kilometre yol, bir adet köprü ve 34 menfez inşa edilerek, vatandaşların ulaşım yolu sağlanacak. Ormancılık projeleri ile de Hakkari'de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafazası sağlanacak." şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, yoğun güvenlik önlemleri altında 5 ayrı tesisin temelini atmak üzere Atatürk Kültür Merkezine geçtiler. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.