Orman yangınlarına modifiye motosikletlerle müdahale edilecek

Orman yangınlarına modifiye motosikletlerle müdahale edilecek

Orman yangınları açısından kritik olay yaz döneminde Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara modifiye motosikletler ile müdahale edecek.

MERSİN - Orman yangınları açısından kritik olay yaz döneminde Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı motosikletler,  yangın sezonuna hazırlanıyor.  Bu kapsamda motosiklete orman yangınlarına müdahale amaçlı pompa sistemi takıldı.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Motosikletin arka kısmına iki taraflı 20 şer litre su ile 1,5 litrelik köpük deposu takılarak, toplam 40 litre su ve 3 litre köpük kapasitesine sahip pompa sistemi azotla çalışmaktadır. 2 litrelik azot deposu ile yaklaşık 3 depo (120 lt) su,  10 bar basınçla 12-13 m mesafeye kadar pompalanabilmektedir. Sistem köpük atmaya da uygun olup,  3 litre köpük deposu ile ortalama 3 depo suyu kullanabilmektedir. Sistemin toplam ağırlığı 75 kilo gram olup, motosikletin ruhsatına işlenecektir” diye belirtildi. 

 

Az sayıda motosiklete takılmış sistemin, yapılan denemeler sonunda Bölge Müdürlüğünce başarılı bulunduğundan yaygınlaştırılmasına karar verilerek, müdürlüğün bünyesinde bulunan 23 adet motosikletinde büyük bir kısmına takılarak yangınlara ilk müdahalede hız ve etkinliğin sağlanacağı belirtildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.