Örnek alınması gereken tek lider Peygamberimizdir

Örnek alınması gereken tek lider Peygamberimizdir

Van'da, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "O’nu oku, O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı" hakkında konuşan katılımcılar, örnek alınması gereken tek liderin Hazreti Muhammed olduğuna vurgu yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "O’nu oku, O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı" Van’da geniş bir katılımla yapıldı.

Sınav sürecinde başvurular hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl temsilcisi Recep Karabulak, sınava 5 bin 700 kişinin başvurduğunu belirtti.

Van'da, merkezde 11, ilçelerde 16 olmak üzere 27 okulda sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Karabulak, ilkokul öğrencilerinin başvurusunun ağırlıkta olduğunu aktardı.

"Amacımız ilk olarak Allah’ın rızasını esas alarak Peygamber Efendimizin hayatını tüm halkımıza tüm insanlarımıza anlatabilmektir. Bunu öğretebilmektir. Bu gayretle biz bu yola çıktık." diyen Karabulak, "Bu Siyer Sınavı da buna vesile olsun, diye bu çalışmaları yürütüyoruz. Eğer maksadımız hasıl olmuşsa ne mutlu bize. Katılımcı arkadaşlarımız zaten bu hayırlı sınava kayıt yaptırdıkları andan itibaren kazandıklarını bilsinler. Neticede burada amaç Peygamber efendimizin hayatını öğrenmektir. Öğrendiklerini hayatımıza uygulamaktır. Sınava katılan tüm kardeşlerimiz sınavı kazanarak çıkacaklarına inanıyorum. Peygamber efendimizin izini takip eden hiç kimse kaybetmeyecektir." dedi.

Sınava girenler ise ise heyecanlı olduklarını ve aynı zamanda Peygamber efendimizin hayatını öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

"Ailemde 5 kişi sınava katıldı"

Amaçlarının hediye almak olmadığını dile getiren İsmail Yıldız, "17 yaşındayım. Sınava kaydımı bir ay önce yaptım. Ailemde 5 kişi sınava katıldı. Kaybedeni olmayan bir sınava katılıyoruz. Bu sınavdaki amacımız hediye almak değil Allah’ı ve Peygamberini tanımaktır. Sınava siyer kitabında notlar alarak hazırlandım ve iyi bir sonuç bekliyorum. Bizim için en büyük ödül Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir." şeklinde konuştu.

"Böyle sınavların yapılması bizi mutlu etti"

Bu sınavların yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Harun Öztürk, "Sınava kitaptaki önemli yerleri not alarak hazırlandım. Hazırladığım notlar üzerinde yoğunlaşarak sınav gününe kadar çalıştım. Böyle hayırlı bir sınava katılmaları için sınıf arkadaşlarıma da tavsiyede bulundum. Tavsiyem üzerine onlar da kayıt yaptırıp katıldılar. Böyle sınavların yapılması bizi mutlu etti. Her zaman yapılmasını istiyoruz. Bu sınavda kaybeden yok bence, kendimizi sınıyoruz. Peygamberimiz hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğumuzu bu sınavlar vasıtasıyla öğrenmiş oluyoruz. Bu sınavı yapanları da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Dindar nesil yetiştirmenin yolu Peygamber Efendimizin hayatından geçer"

Sınava 4'üncü kategoride giren Ubeydullah Yıldız, sınavda derece yapacağına inandığını söyledi.

Yıldız, "Dindar nesil yetiştirme projelerinden bir tanesi de Peygamber Efendimizin hayatından geçer. Peygamber efendimizin hayatını da bütün Türkiye’ye tanıttıkları için Peygamber Sevdalıları Vakfından Allah razı olsun. Bu sınavı önemsiyorum ve daha fazla yapılmasını da istiyoruz. Bu sınava katılmaları için yakın akrabalarımıza ve komşularımıza tavsiyede bulunduk. Hamdolsun birçok kişide katılım sağladı." dedi.

Cengiz Çiçek ise şunları söyledi:  "Dördüncü Kategoride sınava katıldım. Sınava bir ay önce başvuru yaptım. Kayıt yaptığımız esnada verilen kitaba ailece hazırlandık. Eşimle birlikte katıldık sınava. İnşallah dereceye gireriz. Ailemiz başta olmak üzere çevremizdeki dostlarımıza arkadaşlarımıza bu sınav hakkında bilgi verdik. Katılmaları için tavsiyelerde bulunduk. Onların da sınava katılmasını sağladık. Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinliği düzenledikleri için. İnsanlar bu sayede Peygamber Efendimizi tanıma fırsatı buluyor. Hayatını araştırma fırsatı buluyor. Güzel mesajlar alıyoruz bu sınavda. Bu güne kadar Peygamber Efendimizin hayatını okumayan birçok gencimiz bu sınav sayesinde ilk olarak okumaya başlıyor. Bu bizim için önemli bir ayrıntıdır. Peygamber Efendimiz örnek alınması gereken tek liderdir. İnşallah bu yönde daha güzel adımlar atılır." ifadelerini kullandı.

"Bu Sınavda Örnek Lider Peygamberimizin Hayatını Öğreniyoruz"

Yurdanur Gülmez de "İmam hatip öğrencisiyim. İlk kayıtların başladığı zaman kaydımı yaptım. Çünkü çok güzel bir sınav ve hemen kaydımı yapmak istedim. Peygamber Efendimizin hayatını tanıtan bir sınav. Ailemde üç kişiyle birlikte katıldık. İmam hatip okulu öğrencisi olduğum için siyer dersleri aldığımdan dolayı biraz daha avantajlıyım. Kitabı üç defa okudum. Aslında üç defa okumaya gerek yoktu ama kitapta hayatıma geçirmem gereken konuların olduğunu fark ettim. Bu sınavda örnek lider Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz." dedi.

Sınava görevli olarak katılan Emre Aycan, "Katılımcıların genel itibari ile yüz ifadelerindeki mutluluğu gördüm. Katılım oranı gayet yüksek. Sınıflarımızın hemen hemen hepsi doldu. Her yıl katılımın bir önceki yıla göre daha fazla arttığını gözlemliyoruz. Gelen katılımcılar da genel itibari ile aileleri ile birlikte geliyorlar. Böyle bir etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu sınavın kaybedeni olmayacaktır. Böyle bir sınavın yapılması hepimiz için çok güzel. Sınava hazırlanırken okuduklarımız aslında bizler için en büyük ödüldür. Hayat rehberimiz olan Peygamber efendimizin hayatını anlıyor ve okuyoruz. Bu aslında katılımcılarımız için büyük bir birikimdir. O yüzden bu sınavda kaybeden olmayacaktır. Sınava giren kardeşlerimize tavsiyem, ne sonuç çıkarsa çıksın kaybetmediklerini bilmelerini istiyorum. Tabi belki sınavın sonucunda hediyeleri verilecektir. Hediyeden çok bu hayırlı sınava katılmaları onlar için en büyük sevinç kaynağı olması lazımdır." dedi.

Sınava katılan ilk ve ortaokul öğrencileri de Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak sınava hazırlandıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.