Orta hasarlı binalar ağır hasara çevrilerek yıktırılacak

Orta hasarlı binalar ağır hasara çevrilerek yıktırılacak

Van'da 2011 depreminde hasar gören 22 bin orta hasarlı konuttan sadece 3 bini güçlendirilirken, orta hasarlı yapıların güçlendirilmesi için tanınan süre bugün sona eriyor.

VAN - Van Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası orta hasar raporu verilen ve bu yapıların güçlendirilmesi için tanınan  sürenin bugün sona ereceği bildirildi.

 

Van’da meydana gelen depremler sonrası orta hasar verilen yaklaşık 25 bin evin 3 binine yakını güçlendirilirken bunlardan 22 bin civarındaki orta hasarlı evler ise halin güçlendirilmeyi bekliyor.

 

22 bin civarındaki orta hasarlı binanın güçlendirilmesi için verilen süre bugün sona eriyor. Evlerine güçlendirilme raporu verilen ve güçlendirilmeyen binalar bu tarihten sonra tüm orta hasarlı yapılar ağır hasara çevrilerek yıktırılacak.

 

Orta hasar verilen ve güçlendirilme raporu verilen binalarda güçlendirmenin yapılamamasının en büyük nedeninin orta hasarlı yapıların yüzde 70'inin ruhsatsız olmasına bağlandığı belirtildi.

 

Meydana gelen depremde orta hasar gören yapıların, usulüne göre, projeli, yapı denetim firması denetiminde uygun bir şekilde güçlendirilmesi gerekiyor. Fakat orta hasar gören binaların yüzde 70’inin ruhsatsız olmasından dolayı bina sahipleri binalarını güçlendirmeye yanaşmadığı ifade edildi.

 

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için vatandaşlara tanın sürenin sonuna yaklaşıldığını vurgulayan AFAD, bu süre içerisinde onarım işlemleri bitmezse orta hasarlı binaların önce elektrik, gaz ve suyunun kesileceğini duyurdu.

 

Yapılan kesintilerin sonucunda da onarım bitmediği taktirde orta hasarlı binaların, ağır hasara dönüştürülerek yıkılacağı belirtildi.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.