Orta ve dar gelirli vatandaşın tercihi tulumba tatlısı

Orta ve dar gelirli vatandaşın tercihi tulumba tatlısı

Orta ve dar gelirli vatandaşların bayram tatlısı olarak tercih ettiği tulumba tatlısı büyük rağbet görüyor.

Pastanecileri, müşterilerine tatlı yetiştirme telaşı sararken,  vatandaşı da bayramda misafirlerine ikram edecek tatlı alma telaşı sardı.

Baklava ve kadayıf gibi tatlı çeşitlerinin fiyatlarının yüksek olması orta ve dar gelirli vatandaşın fiyat olarak biraz daha uygun olan tulumba tatlısına yönlendirdi.

Kilo fiyatı 8 ila 10 TL arasında değişen tulumba tatlısına vatandaşların bu yol ilgi ve talebinin daha yoğun olduğunu belirten tulumba tatlısı üreticisi Seyit Ali Baydur, fiyatı ve kalitesiyle vatandaşların Ramazan ve bayramda en çok tercih ettiği tatlı çeşitlerinden birinin de tulumba tatlısı olduğunu  söyledi.

Baydur, “Tulumba tatlısı, özellikle orta ve dar gelirli vatandaşların tercihidir. Ramazan sofrasının vazgeçilmezi olduğu gibi bayram ikramının da gözdesidir.” dedi.

Bayrama günler kala vatandaşlardan siparişler aldıklarını ve aldıkları siparişleri yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Baydur, “Fiyatı uygun olduğu için vatandaşlar özellikle tercih ediyor. Sadece tulumba tatlısını dar gelirli vatandaşlar değil, güzel olduğu için hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızda tercih ediyor. Bayram üzeri her şeyde olduğu gibi tulumba tatlısının satışında da yoğunluk yaşanıyor.” dedi.

Bayram için tulumba tatlısını alan müşteriler ise, tulumba tatlısının hem güzel hem de ekonomik olması nedeniyle tercih ettiklerini dile getirdiler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.