Ortaç,"Bayanlara yapılan saldırı acziyetin göstergesidir"

Ortaç,"Bayanlara yapılan saldırı acziyetin göstergesidir"

HÜDA PAR Silvan İlçe Teşkilatı, Van`da BDP`li çeteler tarafından tesettürlü bayanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı, yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Silvan İlçe Teşkilatı, Van’da BDP’li çeteler tarafından tesettürlü bayanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklamasında, Van ilinde HÜDA PAR’ın düzenlendiği mitingden dönen tesettürlü 5 bayanın, BDP lokalinden çıkan 15-20 kişilik çete tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği olayın, BDP'lilerin içine düştüğü acziyetin göstergesi olduğu belirtildi. 
Basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Silvan İlçe Başkanı Abdurrahman Ortaç, BDP’li çeteler tarafından gerçekleştiren olayın  alçakça bir saldırı olduğunu belirterek, “HÜDA PAR’a yönelik PKK/BDP’li çeteler tarafından 200’e yakın saldırı olmuştur ama bu kadar alçanılmamıştı.Tesettürlü bayanlara yapılan saldırı, hiçbir Müslüman Kürt halkı  kabul etmeyecektir. Saldırıyı gerçekleştiren çeteler bayılan bacımızı tekmelemeye devam ederek Müslüman kadına olan kin ve öfkelerini açıkça kusmuşlardır.” dedi.

“Müslüman kadına olan saldırı tarihte Yahudilerden gelmedir”

Ortaç açıklamasında,”Bu saldırıyı gerçekleştiren zihniyet kendilerini Kürt savunuculuğuna bürüseler de, aslında onlar Kürtlerin asıl düşmanlarıdırlar. Çünkü tarihe baktığımızda, Medine’de Yahudiler Müslüman Bayanın tesettürüne el uzatıp hakaret etmişlerdi. Bu da gösteriyor ki geçmişteki zihniyetin varisleri, günümüzde de o mirasa sahip çıkmışlardır. Van’da yapılan bu saldırı birkaç Müslüman bayana yapılmış olsa da, aslında direk İslam’a ve İslam şiarlarına yapılmış bir saldırıdır, halkımız bunu böyle bilmelidir.” şeklinde konuştu. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.