Ortaç,"Kürt, İmanıyla, cömertliğiyle ve namusuna sahipliğiyle Kürttür"

Ortaç,"Kürt, İmanıyla, cömertliğiyle ve namusuna sahipliğiyle Kürttür"

Hür Dava Partisi Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, İlçe başkanı Sıtkı Batı seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki heyetle birlikte köyleri ziyaret ederek, köylülerin sorun, sıkıntı ve isteklerini dinledi.

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi Silvan ilçe başkanı Sıtkı Batı, Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç ve beraberindeki heyetle seçim çalışmaları kapsamında Sarıbuğday (pirema), Bağdere (başnik), Güzderesi(Güzeldere) ve Bulaklıdere (heydereka) köylerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 

Ortaç, köyleri ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, “Bizler İslami bir parti olarak köyünüze gelmiş bulunmaktayız. Ama bizde şunu söylüyoruz ki bize inanın ve iyi biliniz ki köyde sizden hiçbirinizin bizim yanımızda hiçbir farkının olmadığı gibi hepiniz bizim kardeşimiz, sahibimiz ve arkadaşımızsınız. Sizlere şunu söylemek istiyorum; Partimizin iki amaç ve gayesi vardır: Bunların birincisi, bu milletin dini için hizmetlerde bulunması ikincisi ise, bu milletin dünyası için hizmetlerde bulunmasıdır. Yani dualarımızda,’ Ya Rabbi hangisi din ve dünyamız için hayırlısı ise onu bize nasip et’ demekteyiz. Sizin bu dualarınız için bizlerde İslami bir parti inşa ettik ki, sizlerin din ve dünyasına hizmet etsin. Aynı şekilde bu milletin dini için derneklerle, medreselerle, camilerle, kitaplarla, vaaz ve nasihatlerle yola çıktık’ dedi.

 

Ortaç konuşmasının devamında, “Malumunuz olduğu gibi bizler ilk defa parti olarak belediyeye adaylığımı koymakla beraber, belediyeyi almak ve bu dünyada halka hizmet için yola çıkmış bulunmaktayız.  

                                                                                                                                                                                           Üç sloganımız vardır bunlar inanç, kimlik ve hizmettir. Bugün, dünyanın huzuru, rahatlığı, selameti ve ahiretinde kurtuluşu, ancak bunlarladır. Bir insanın bu dünya da ne kadar malı, mülkü, serveti, milyonlarca parası ve hiçbir kimseye ihtiyacı olmadığı gibi, imani noktada zaaflığı olduğu takdirde bu dünya da kurtuluşu yoktur. Ve de fakir bir insan da, iman ettiği halde insanlara muhtaçsa ve elini onlara açıyorsa, dünyadaki huzuru asla bulamaz. 

                                                                                                                                 Bunun için bu saydığımız inanç, kimlik ve hizmete muhakkak insanoğlu muhtaçtır. Bundan dolayıdır ki kolumuzu kaldırıp ve birbirimize kenetlenip köy, şehir, kasaba, mahalle ve evleri gezip halkımıza, dostumuza ve akrabalarımıza şunu diyoruz: sizlere hizmet için, sizlere hadim olmak için ve sizin dünya ve ahiretinizi kurtarmak için, her şeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Türkiye’de 73 parti vardır bunlardan bir tanesi de bizleriz.

                                                                                                                                                      Sizlere bizim partimizle diğer partiler arasındaki farkı söylemek istiyorum: Diğer partilerin hepsi şunu dile getirirler; ‘Sizin dünyanıza hizmet yapacağız.’ ya da ‘Dilinizi koruyacağız’ derler. Fakat dururlar ve yapmazlar. Bugün bilhassa Güneydoğu’da iki büyük parti bulunmaktadır birincisi Ak Pati diğeri ise BDP’dir. Her ikisi de bizim halkımız ve ehlimiz olup bizim onlarla  aramızdaki fark şudur: Ak Parti dininizden bahseder ve sizlere hizmet eder fakat bize ‘Kimliğinizi bize vereceksiniz, Kürtçe okumayıp  Kürdistan’dan bahsetmeyeceksiniz senin kürtçülüğün benim kontrolümde olması gerekiyor ve senin Kürd kimliğini de vermeyeceğim. Sen Türksün ve medreselerde Türkçe okuyacaksın sana Kürtçe okuman yasaktır.’ Der. Diğer parti ise kimlik ve kürdistan adı altında güya hizmet veriyor fakat görüyorum ki onda da dinden bahsetmek yasaktır. Kızlarımız, bacılarımız, gelenek ve göreneklerimizden İslam’ın şiarı olan elbiseyi aramızdan çıkardılar. Bayanların başlarını açtılar ve hayâ perdesini kaldırın diye söylediler. Halbuki Kürd üç şeyle Kürttür. iman etmesiyle, cömertliğiyle ve namusuna sahip çıkmasıyla Kürttür. Tarihte de bu üç şeyden bahsedilmektedir. Bu yüzden bu partimiz, kürtlerin dinine sahip çıkmak için, cömertliklerini tekrar faaliyete sokmak ve namuslarını muhafazaetmek için kalkmıştır.  (İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.