"Ortadoğu'yu huzursuzluğa sürüklüyorlar"

"Ortadoğu'yu huzursuzluğa sürüklüyorlar"

Siirt'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı güçlerin, Ortadoğu'yu huzursuzluğa sürüklediklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Siirt Merkez İlçe Teşkilatı 6'ncı Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kente geldi.

Divan başkanlığını AK Parti Genel Merkez Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut'un yaptığı kongrede Soylu, katılımcılara hitap etti.

Çok ciddi derslerden geçtiklerini belirten Soylu, karanlık bir iradenin, Türkiye için çok farklı ve karmaşık hesaplar içerisinde olduğunu söyledi.

Soylu, "Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık'ta devam eden, 7 Haziran sonrası tırmandırılan, 6-7 Ekim ile bize ders verilmek istenen terör hadiseleri, 15 Temmuz’u kapsayan sürecin hiçbir parçası birbirinden bağımsız, birbirinden ayrı değildir. Türkiye'de istikrarı bozmak, 21'inci asrın başından beri kazanılmış siyasi ve ekonomik gücü zayıflatmak, kardeşliğimizi bozmak için birileri ellerinden ne geliyorsa yapmışlardır ve yapmaya devam ediyorlar. Ellerine ne geçerse fırlatıyorlar. Uyuşturucu ticaretine, yabancı savaşçı teröristlere destek vererek, içeride PKK'ya destek vererek toplumsal olaylar yaratmak için sözde aktivistler göndererek, yıllarca besleyip gönderdikleri FETÖ terör örgütünü kullanarak aklınıza ne gelirse bu ülkeye karşı kullanıyorlar. Bu darbenin elebaşlarından bir tanesini kendi topraklarında barındıranlar, bu darbenin arkasında kapı gibi duruyorlar." dedi.

"Ortadoğu'yu huzursuzluğa sürüklüyorlar"

Ortadoğu'nun huzursuzluğa sürüklendiğini dile getiren Soylu, şunları söyledi: "15 Temmuz'da beceremediklerini bizi birbirimize düşürerek bu coğrafyada başarmak istiyorlar. Bir yandan Ortadoğu'yu huzursuzluğa sürüklüyorlar. Irak ve Suriye’deki rejim boşluğunu yönetmek ve onu kendi açılarından fırsata çevirmek için kullanıyorlar. DEAŞ tehdidi bitti ama sınırımızın ötesindeki faaliyetler henüz bitmedi. Teröristlere 4 bin TIR silah göndererek güya sınır ordusu kurmaya kalktılar. Bu sınır ordusu kimin sınırını kime karşı koruyacak? Buradan 9 bin kilometre uzakta olan ülkenin sınırını mı? Aramızda Akdeniz ve okyanus olan ülkenin sınırını mı?"

"Bütün kazanımlarımıza bir darbeydi"

15 Temmuz'un, Türkiye'nin bütün kazanımlarına karşı bir darbe olduğunu vurgulayan Soylu, "Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da bir darbe oldu. Bu, sadece Türkiye'nin demokrasisini askıya alan bir darbe değil, aynı zamanda ekonomimize, bütün kazanımlarımıza, attığımız bütün adımlara, çoluk çocuklarımızın hayata tutunup kucaklayabileceği geleceğine bir darbeydi. Bizi yeniden borçlandıracak, yeniden ümitsizliğe sevk edebilecek ve bizi yeniden hep birlikte ne olacak sorusu ile karşı karşıya bırakacak bir darbeydi. O gece kalabalıklarla beraber arkalarında hangi güç olduğunu bile bile sokaklara çıktınız, ölümü göze aldınız, şehadete yürüdünüz. Biz bilmiyor muyuz? Biz ahmak mıyız? Bu darbenin elebaşlarından bir tanesini kendi topraklarında barındıranların, bu darbenin arkasında kapı gibi durduklarını, bunu gerçekleştirmek için 4 bin TIR malzemeyi tekrar takip edebilmek için o bölgelere gönderdiklerini, 15 Temmuz'da beceremediklerini bizi birbirimize düşürerek bu coğrafyada başarmak istediklerini bilmiyor muyuz? Elbette ki biliyoruz ama biraz yürek ister bu, biraz da cesaret ve akıl ister. Bundan böyle oynadığınız oyunlara yeter diyen bir millet var." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne acentelik yapan belediyeleri görevden aldık diye çok kızdılar"

"Biz herkesin kendini ifade edebildiği bir sistem, bütün farklılıkların zenginlik içerisinde olduğu, herkesin birbiriyle kucaklaşabileceği bir Türkiye istiyoruz." diyen Soylu, "Sadece Anadolu coğrafyası için bunu istemiyoruz. Türk'ün Kürt'e sonuna kadar sarıldığı, 'kardeşim' diye haykırdığı bir Türkiye'yi ne kadar istemeseler istemesinler, başaracağımızı biliyor musunuz? Siirt'te yine bize çok kızdılar. Hani uyuşturucu meselesinde bir söz söyledim de kıyameti kopardılar, yine kızdılar. Niye? Terör örgütüne acentelik yapan belediyeleri görevden aldık diye çok kızdılar. Demokrasiden bahsettiler, hangi demokrasiden bahsediyorsunuz? Kandil'den, sınır ötesinden eş başkan atayıp, belediye başkanlığına mahkûm eden, attığı her imzanın ne olduğunu soramayan kişileri oraya koyuyor. Bu milletin vergileri ile toplanan paraları bu millete hizmet etmek için değil, tam tersi dağlara, PKK'ya göndermek için kendisini biçimlendiren bu anlayışa teslim etmemiz demokrasi mi? Bize hikâye anlatıyorsunuz. Şimdi milletin vergileri ile verilen paralar millete belediyelerden yol olarak gidiyor, çocuklarınıza oyun parkı olarak gidiyor." şeklinde konuştu.

Kongreye; Soylu'nun yanı sıra AK Parti Genel Merkez Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Başkanı Ethem Sancak, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler