Ortaköy saldırısında ilişkin 10 tutuklama

Ortaköy saldırısında ilişkin 10 tutuklama

İstanbul Ortaköy'de bir eğlence merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan 17 şüpheliden 10'nu tutuklandı.

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesi bir eğlence merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2'si çocuk 17 şüpheliden 10'nu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliye sevk edilen 2'si çocuk 17 şüphelinin işlemleri sona erdi.

Savcılık sorgusun ardından İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov'a saldırı talimatını verdiği belirtilen İlyas Mamaşaripov'un "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "nitelikli şekilde kasten öldürme suçuna yardım etme" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Hakimlik, ayrıca Mamaşaripov'un eşi Marhaba Abduloeva ile Khikmatillo Zokirov, Nurmuhammed Mamat, Yasin Mehmet, Abdul Mehmet Aziz, Abduweli Yasin, Ali Maimaitimin, Duolaiti Maimaitiaili ve 18 yaşından küçük P.E'nin de "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelilerden İsa G. ile 18 yaşından küçük olan M.T. savcılık sorgusunun ardından salıverilirken hakim karşısına çıkan şüphelilerden F.K, Ö.F, K.A, R.A ve A. M'ye adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp haklarında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler