Ortaokul öğrencileri Kur'an-ı Kerim ve hafızlık yarışmasında ter döktü

Ortaokul öğrencileri Kur'an-ı Kerim ve hafızlık yarışmasında ter döktü

Diyarbakır'daki imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması"nda kız öğrenciler ter döktü.

Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde Diyarbakır'da bulunan 17 imam hatip ortaokulu arasında "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" yapıldı. İmam Hatip ortaokullarında okuyan kız öğrencileri, Kur'an tilavetleriyle katılımcıları mest ettiler.

Yenişehir Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen yarışmaya okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenci velileri de katılım gösterdi.

Jüri üyelerinin gözleminde yaklaşık 2 buçuk saat süren yarışmada Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki imam hatip ortaokullarında okuyan kız öğrenciler, Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle katılımcılara Kur'an ziyafeti verdiler.

Heyecanla geçen ve katılımcıların büyük beğenisini toplayan yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, yarışmaya katılan diğer öğrencilere de katılım belgesi verildi.

Yarışma sonunda Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Betül Nazlı birinci, Şehit Halit Güner İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Makbule Tura ikinci ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Dila Ablay üçüncü seçildi.

Hafızlık yarışmasında ise Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hümeyra Diri birinciliği, Kenan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gamze Çoban ise ikinciliği elde etti.

Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmasında birinci olan Betül Nazlı, Kur'an-ı Kerim yarışmasında dereceye girmenin çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, bulunduğu alanda daha fazla çalışarak daha büyük başarıları getirme çabası içinde olacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.