Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı

Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile liselerin hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik bursluluk sınavı için başvurular başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokulların 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile liselerin hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik bursluluk sınavı için başvuruların başladığını açıkladı.

14 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek başvurular, öğrencilerin öğrenim gördüğü okulların müdürlüklerine yapılacak.

"İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" 10 Haziran Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

8'inci sınıf öğrencilerinin TEOG'dan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağı için ayrıca sınava katılmaları gerekmiyor. Ancak bu öğrencilerin, başvuru şartlarıyla ilgili belgelerini başvuru tarihleri arasında okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

Sınavın başvuru kılavuzunda yer alan şartları taşıyan bütün öğrenciler sınava başvuru yapabilecek. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından belgeler incelenecek ve şartları uygun olan öğrencilerin başvuruları elektronik ortamda onaylanacak.

Sınava katılan öğrencilerin bursluluk hakkı kazanıp kazanmadıkları ise 18 Temmuz'da www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Bu yıl yaklaşık 258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.