OSGİAD: Canavarca hislerle insan hayatına kast edildi

OSGİAD: Canavarca hislerle insan hayatına kast edildi

Ortadoğu Genç ve Sanayici İşadamları Derneği (OSGİAD), son günlerde yaşanan Kobani saldırıları ve Çözüm Süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR - Ortadoğu Genç ve Sanayici İşadamları Derneği (OSGİAD), Suriye’nin Rojava bölgesinde yaşanan çatışmalar ile bölgemizde Kobani eylemlerinde çıkarılan olayların ve Çözüm Sürecinin geldiği nokta üzerine kamuoyuna birtakım açıklamalarda bulundu.

 

Devlet ve PKK arasında devam eden bölgeyi kan gölüne çeviren kirli savaşın 30 yılda onbinlerce insanın ölümüne sebep olduğunu Ortadoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (OSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Şanlı, “buı süreçte 40 bin can toprağa düştü. 100 binden fazla kişi yaralandı. Ülkenin kaynakları dağa taşa bomba olup düştü. İnsan Hakları Kuruluşları’nın verilerine göre 2 milyon kişi ise “can güvenliği” olmadığı için batıya göç etti. Ülkemizde yaşanan bu savaşlardan dolayı iş dünyası da olumsuz etkilendi. Birçok esnaf iflas bayrağını çekti. Bizler de kendi memleketimizde ticaret yapamaz hale geldik.” ifadelerini kullandı.

 

“Çözüm Sürecinin her zaman arkasındayız”

 2000’li yıllara OHAL’in kaldırılmasını normalleşmenin bir belirtisi olarak gördüklerini ve bu sürecin devamı olarak 2013’te başlayan sürece OSGİAD olarak destek verdiklerini belirten Şanlı, “ Ankara’daki temaslarımız, kentte yapılan toplantılarda Kürt sorununun barışçıl ve özgürlükler temelindeki çözümüne her türlü katkıya, sadece elimizi değil bedenimizi taşın altına koyarak destekleyeceğimizi deklare ettik. Siyasiler ve halk arasında 3. Güç olan STK’lar olarak “Çözüm Süreci”nin kaderini belirleyecek bu atmosferde her türlü provokasyonlardan da kaçınılmalıdır.” uyarısında bulundu.

 

Kobani bahanesiyle Diyarbakır’da yaşanan olayların bölgeyi yeniden 1990’lı yıllara götüreceği ve o günleri bir kez daha yaşatma girişimi olduğunun altını çizen Şanlı, bir binada kıstırılarak vahşice katledilen ve balkondan atılan gençlerin üzerinden yaşana olayda orta konan davranışları canavarca olarak değerlendirdi.

 

Şanlı, “ Canavarca hislerle insan hayatına kast eden anlayışları asla tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 

Sorunlar Akıldışı Yöntemlerle Çözülmemelidir

 “Akil İnsanlar Heyeti”nin yeniden devreye konulduğu bir dönemde akıldışı yöntemlere başvurmanın doğru olmadığını ifade eden Şanlı, 39 insanın canına mal olan Diyarbakır başta olmak üzere bölgede estirilen saldırıların üzerinden siyasilerin daha itidalli bir dil kullanmaları gerektiğini söyledi.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.