Osmanlı geleneği “zimen” Şırnak’ta uygulandı

Osmanlı geleneği “zimen” Şırnak’ta uygulandı

Osmanlı dönemi geleneklerinden olan veresiye defteri satın alma uygulaması "zimen", Şırnak’ta gerçekleştirildi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli ve beraberindeki heyet, Osmanlı döneminde toplumsal yardımlaşma örneği olan zimen (borç) defteri satın alma uygulamasını gerçekleştirdi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli, beraberindeki heyetle bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Başkan Yardımcısı Şekerli, İl Şube Başkanı Yusuf Bilin ve beraberindeki heyet ile ilk olarak Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Heyet, daha sonra Şırnak Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen programda, yardıma muhtaç bin aileye gıda yardımında bulundu.

Yardımların yapıldığı mahallede rastgele bir bakkala giren Başkan Yardımcısı Şekerli, burada Osmanlı döneminde uygulanan "zimen" (borç) defteri satın alma geleneğini gerçekleştirdi. Yaklaşık 12 bin TL tutarında olan borç defterinin satın alınmasıyla, mahallelinin tüm borcu silinmiş oldu. Borç defteri, daha sonra genel merkeze ulaştırılmak üzere Şekerli tarafından teslim alındı.

Şırnak Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen programla, bin aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Başkan Yardımcısı Şekerli, rastgele bir mahalle bakkalının 12 bin TL değerindeki veresiye defterini satın almakla, Osmanlı geleneğini yaşattıklarını söyledi. Şekerli, MÜSİAD olarak yaptıkları yardımlarla, muhtaçların yanında olduklarını ifade etti. İl Şube Başkanı Yusuf Bilin ise, ziyaretlerinden ötürü Şekerli başkanlığındaki heyete teşekkürlerini iletti.

Heyet, daha sonra MÜSİAD İnegöl Şubesi ve Şırnak İHH tarafından düzenlenen yetim çocukları giydirme etkinliğine katıldı. Burada yetim çocuklara bayram kıyafeti alınarak harçlık verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.