ÖSYM: LYS'de kısa cevaplı sorular olacak

ÖSYM: LYS'de kısa cevaplı sorular olacak

ÖSYM, 2017 ÖSYS'de yapılan değişikliklere ilişkin yaptığı açıklamada, LYS'lerde kısa cevaplı soruların yer alacağını duyurdu. Bu soruların değerlendirilmesinde ise doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak.

ÖSYM, 2017 ÖSYS'de yapılan değişikliklere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, LYS'lerde kısa cevaplı soruların yer alacağı belirtildi. Bu soruların değerlendirilmesinde ise doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca öğretmenlik programlarında baraj puanın 240 bin olarak belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, 2017 ÖSYS'de yapılan değişiklikler hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir.

Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.

LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır.

Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.

Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenmiştir.

Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır."

Öte yandan 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu'nda yapılan bilgilendirmeye göre,  kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacağı ifade edildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.