Otistik çocuklardan resim sergisi

Otistik çocuklardan resim sergisi

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” Adıyaman’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Otizme dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında Adıyaman’daki Özel Eğitim Uygulama Okulları tarafından kortej yürüyüşü düzenlendi.

Otistik çocuklar sergisini açan Vali Nurullah Naci Kalkancı, otistik çocukların yaptığı eserlerin yer aldığı resim sergisini gezerek otistik çocuklarla sohbet etti.

2 Nisan’ın dünya otizm farkındalık günü olarak ilan edildiğini belirten Vali Kalkancı, “Özel eğitim okullarımızda bu çocuklarımızı hem hayata hem topluma kazandırma, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesi ve kendisine olan güvenini artırması gibi oldukça önemli eğitimler veriliyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve bunlar bizim birer parçamızdır. Toplumumuzda 10- 15 yıl önce engellilerin saklandığı, evden bile dışarıya çıkılması istenilmediği bir dönemden bugüne geldik. Onlarında insan olduğu, onlarında bizler kadar yaşamaya hakkı olduğu konusunda çok büyük adımlar atıldı. Türkiye’de engelsiz bir hayata geçildi diye düşünüyorum. Toplumumuzda yüzde 10 olarak söylenen engelli çocuklarımızın, bizimle birlikte yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çocuklarımız iyi ki varlar, onların bir eksiklikleri yok, varsa da o eksiklik bizdedir. Onlar bizden fazla her şeye layıklar.” dedi. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.