Oto aksesuarcıları cam filmi yasaklamasında esneklik olmasını istiyor

Oto aksesuarcıları cam filmi yasaklamasında esneklik olmasını istiyor

Hükümetin oto cam filmi yasağında düzenlemeye gitme açıklamasını değerlendiren oto aksesuarcılar, çok koyu olmayan cam filmlerinin serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımı yasaklandı. Araç sahiplerini tepkisine neden olan düzenlemeye ilişkin Bilim, Sanayi ve Teknoloji ve Bakanı Faruk Özlü, görüntü alınabilecek filmlerin serbest olacağını söyledi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan oto aksesuarcılar, çok koyu olmayan cam filmlerinin serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.

Oto cam filminin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden aksesuarcılar, düzenleme ile vatandaşın mağdur olduğunu söylediler.

Oto Aksesuarcı Abdulkadir Orakçı, düzenlemede yumuşatmaya gidilmesini olumlu bulduklarını, çok koyu olan cam filmlerine kendilerinin de karşı olduğunu belirterek, “Biz devletten bu düzenlemenin yumuşatılmasını bekliyoruz. Çünkü vatandaş çok mağdur oldu. Gerçi düzenleme kararı aldılar. Bir ve iki numara filmler bence ideal. Şimdi fazla karanlık olduğu zaman kesinlikle biz de karşıyız, yani arabanın içinde kim var, kim yok belli değil. Vatandaşlar halen cam filmi konusunda tedirgin. Vatandaş söküp, sökmeyeceği yönünde kararsız. Ben oto aksesuarcıyım, kendi arabamdan cam filmini söktüm. Bunu ceza yememek için yaptım. Şu anda da vatandaş tedirgin. Yumuşatmada beklentimiz yani çok koyu olmasa da açık tonlarda bir serbestlik gelse iyi olur. Biz de müşterilerimiz de memnun olur. Örneğin ön camlara bir numara olabilir, arka camlara iki ya da üç numara gibi olabilir.” dedi.

“Cam filmi lüks değil, ihtiyaçtır”

Cam filminin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen bir başka aksesuarcı Selçuk Arslan ise “Şimdi cam filmi günümüzde ihtiyaç haline gelmiştir. Cam filmi güneşin zararlı ışınlarından insanı korur, Allah korusun kaza anında camın dağılmasını engeller, kazalarda cam yaralanmalarını engelliyor, araçta aile olduğunda daha rahat olur, klimada yüzde 70 oranında tasarruf eder. Bulunduğumuz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde zaten çok aşırı bir sıcak var, zaman oluyor ki ailemiz, çocuklarımız arabada 15-20 dakika durmamız gerekiyor, böyle bir durumda cam filmi güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Yani cam filminin birçok faydası var ve günümüzde ihtiyaç haline gelmiştir. Cam filmi bir lüksiyat değil, ihtiyaçtır. İnşallah bir düzenleme gelir bu konuda. Çok koyu renkte cam filmine biz de karşıyız, açıkçası çok fazla zifiri karanlık oldu mu haklı olarak aracın içi görünmüyor. Bir düzenleme gelse bir yumuşama olsa açık tonlarda çok memnun oluruz.” ifadelerini kullandı.

Arslan, “İnşallah bir düzenleme gelir de sürücülere verilen cezalar kaldırılır. Bizim stoklarımızda şu an cam filmleri var, bu filmler elimizde kaldı. Vatandaş düzenlemede yumuşatmaya gidilmesinin gündeme gelmesiyle cam filmlerini kaldırmaktan vazgeçti. İnşallah bir düzenleme gelirde biz de mağdur olmayız, vatandaş da mağdur olmaz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.