Otobüs firmaları ek seferler yapacak

Otobüs firmaları ek seferler yapacak

​Kurban Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşların yoğun talebi üzerine otobüs firmaları çalışanları, ek sefer yapacaklarını söylediler.

Kurban Bayramına sayılı günler kala otobüslerdeki biletlerin çoğu satıldı.Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkarılmasının ardından Bursa'daki otobüs şirketleri, normal seferlerin dolduğunu söylediler.  

Tatilini Bursa dışında geçirmek isteyenler, memleketlerine ya da güney illerine gitmek isteyenler otobüs bileti almaya başladı. Otobüs şirketleri de tatil dolayısıyla vatandaşların talebini karşılamak için ek seferler düzenleyecek.  

Bazı vatandaşlar biletlerini internet üzerinden satın almayı tercih ederken, bazıları da bilet almak ya da ek seferle ilgili bilgi edinmek için otogarlara gidiyor.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bayram tatilinde yolculuğa çıkma planı olanlar, yazıhanelere gelmeye başladı. Gidecekleri yerlere normal seferlerin dolduğunu öğrenen bazı vatandaşlar ek seferlerin başlamasını bekliyor.

“Normal seferlerin biletleri tükenmek üzere”

Bir firmanın yazıhane görevlisi Ferdi Özerdem, “10 günlük bir tatil var önümüzde. Vatandaşlar tatile gitmek için rezervasyon yaptırmaya başladılar. Bizlerde ilave seferler açmaya başladık. Normal araçlarımızda ki biletler tükenme aşamasındadır. Vatandaş mağdur olmasın diye ilave seferler başlattık.”diye konuştu.

Özerdem, bayramı tatil yörelerinde geçirmek isteyenlerin genelde Marmaris, Bodrum, Antalya'yı tercih ettiğini ifade etti. Bayrama birkaç gün kala ek seferlerin de dolacağını söyleyen Özerdem, dönüş için de ek sefer başlattıklarını aktardı.

Araçlarında yer kalmadığını bu nedenle ek seferler başlattıklarını belirten yazıhane çalışanı İlhami Yıldızhan, “Bayram tatili 10 gün olduğundan dolayı talepler çok fazla. Otobüslerimizin tamamı şu an dolu. Taleplere cevap veremiyoruz. Ek sefer başlattık onlarda doldu.” şeklinde konuştu.

Yıldızhan, bazı vatandaşların dönüş biletini de aldıklarını söyledi.

Bir diğer yazıhane çalışanı Sabahattin Yakçı da bayram yoğunluğunun başladığını söyledi. Hemen hemen tüm araçların dolu olduğunu ifade eden Yakçı, “Çok şükür bu yıl sıkıntılarımız yok. Şu anda  otobüslerimiz doluya yakın bayrama birkaç gün kala ek seferlerimizde başlayacaktır. Dönüş içinde biletlerin alınmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Araçlarda yer olmadığını ifade eden Mehmet Şengül, “Araçların hepsi dolu. Yoğun bir yolcu trafiği var. Biletlerimizin hepsi tükendi. Yarından itibaren çift servis yapacağız.”dedi.  

“En fazla bilet doğu bölgelerine satıldı”

En fazla doğu bölgesine bilet satışının olduğunu söyleyen Yazıhane çalışanı Murat Yaylı, 10 günlük tatilin turizm sektörü için çok iyi olduğunu söyledi. Bilet alacaklara da tavsiyelerde bulunan Yaylı, internetten alınacak biletlere dikkat edilmesi gerektiğini, güvenlik olmayan sitelerden bilet almamaları konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Uçakların karayolu taşımacılığını bitirdiğini belirten yazıhane çalışanı Necati Çelik ise otobüs biletlerinin bayrama yakın biteceğini bu nedenle memlekete veya tatile çıkmayı düşünenlerin biletleri erkenden almaları gerektiğini söyledi. Çelik, vatandaşların biletlerini tanınmış firmalardan almalarını, korsan firmalardan bilet almamalarını istedi.

iLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler