Otobüs firmaları eski günlerini arıyor

Otobüs firmaları eski günlerini arıyor

Her sene bayram tatilinin yaklaşmasıyla Türkiye geneli otobüs terminallerinde bayram hareketliliği yaşanırken güneydoğuda yaşanan olaylardan dolayı otobüs firmaları iş yapamaz hale geldi.

Her sene bayram tatili nedeniyle Türkiye geneli Otobüs Terminallerinde bayram hareketliliği yaşanırken güneydoğuda otobüs firmaları iş yapamaz hale geldi. Firma Yetkilileri, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeciliğinde (DİŞTİ) bayram hareketliliğinin olmadığını belirten firma yetkilileri eski günlerini aradıklarını söylediler.

Bazı firmaların doluluk oranı yüzde 60 ile 70'lere ulaşırken, bazı firmalar ek seferlerle bayram yoğunluğuna karşı tedbir almaya başladı. Diyarbakır otobüs terminalinde ise yolcu olmadığı için mevcut seferler iptal ediliyor.

Otobüs firma yetkililerinden Zülküf Özkaçar, vatandaşlarının mağdur olmaması için Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi yerlere araçlarını gönderdiklerini ifade etti.

Özkaçar,  “Belgesiz minibüsler ve uçak seferleri bizi oldukça etkilemiş durumda. Gelen birkaç yolcu da mağdur olmasınlar diye otobüs seferlerimizi iptal etmiyoruz ama boş gidip boş geliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin diğer illerinde otobüs firma yetkilileri bayramda yaşanacak yer sıkıntılarına karşı vatandaşları şimdiden yer ayırtmaları konusunda uyarırken Diyarbakır’da firmalar taşıyacak yolcu bulamıyor.

Yolcu olmadığından dolayı mevcut araba seferlerini iptal ettiklerini belirten firma yetkilisi Saim Doğmuş,” Bu sene geçen senelere göre doluluk oranı çok kötü mevcut arabalarımızı iptal ediyoruz. Yolcu yok günlük seferleri iptal ediyoruz.  Uçakların fiyatı uygun olduğu için iş yapamıyoruz. Bölgede yaşanan olaylardan dolayı biz de diğer esnaflar gibi nasibimizi aldık. Otobüslerimiz boş gidiyor ve durum çok vahim.” şeklinde konuştu.

“1967’den beri ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız”

1967’den beri ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten başka bir firma yetkilisi Harun Eser,” 1967’den beri ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız. İlk defa böyle darbe aldı bu sektör. Şuan da İstanbul seferimiz var 4 Antep bir Aksaray yolcusu var İstanbul yolcusu hiç yok. Bu sene olaylardan dolayı en büyük darbeyi alan sektörlerden biri de bizim sektörümüz oldu. Hiçbir firmada  yolcu yok.” dedi.

Kimsenin kendilerini düşünmediğini belirten Eser, “Kimse bizi düşünmüyor, biz hep geri plandayız. Kimsenin aklına gelmiyoruz halbuki en büyük yatırımlar burada oluyor. Her bir firmanın 8 ile 10 trilyonluk araçları var. Şuanda bu araçlar çalışmıyor, neredeyse hepsi iflas etmiş durumda. Bize uygulanan ÖTV vergisi çok yüksek. Uçaklardan gemilerden ÖTV alınmıyor bizden de alınmasın.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Genel, Emrah Deniz- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.