Otobüs firmaları umudunu seçim sonrasına bağladı

Otobüs firmaları umudunu seçim sonrasına bağladı

Bayram öncesinde durgunluğun hâkim olduğu Diyarbakır Otogarı'nda firmalar, umudunu seçim sonrasına bağlamış durumda.

Türkiye genelindeki otogarlarda her yıl bayram tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanırken, bu sene yakıt fiyatlarının pahalılığı ve seçimler nedeniyle oluşan durgunluk göze çarpıyor.

Bayram tatili başladı ancak Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nde eskisi gibi yoğunluk yaşanmadığı gözlendi.

Bu durumun önüne geçilmesi için otobüsler için ÖTV indirimi yapılmasını isteyen yetkililer, umudunu 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne bağlamış durumda.

Otobüs firması yetkililerinden Abdurrahman Karaslan, "Yaklaşık 30-40 yıldır bu sektörde görev yapıyorum. Şu anda orucun etkisi vardır. Uçaklarda ÖTV indirimi var. Otobüslere ÖTV indirimi vermiyorlar. Otobüslerde mazot pahalı olduğu için biletler de pahalıdır. Örneğin geçen yıl İstanbul'a 70 TL'ye gidiyorlardı, bu yıl 150 lira olmuş. Bilet fiyatında yüzde yüz zam olmuş. Uçakta ÖTV indirimi olduğu için avantajlı duruma düşüyor ve vatandaşlar uçağı tercih ediyor. Seçimden sonra ülke durumu iyiye gider, seçimler güzel gider ve bizi tekrar bir seçime daha koymasalar yoğunluk olur." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden edindiğimiz bilgilere göre, 2006'dan beri faaliyet gösteren terminalin eksik ve aksaklıkları giderildi. Son teknolojilerle ilgili çalışmalarsa yakında başlayacak.

Belediye yetkilileri, "Geçen yıl otomasyon ve asfalt çalışmaları yenilendi. Altyapı çalışmaları tamamlandı. 2017 yılı içerisinde Diyarbakır'dan farklı illere gidecek 627 bin 241 bilet satıldı. Terminale gelen yolcularla beraber bir milyon 800 binden fazla kişi geldi. 16'sı yerel olmak üzere 22 firma bulunan terminalde bu yıl 241 bin 70 yolcu geldi ve 33 araç çıkış yaptı." ifadelerini kullandılar. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler