Otogarda bayram hareketliliği başladı, biletler tükendi

Otogarda bayram hareketliliği başladı, biletler tükendi

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yolcu sayısı geçen yıllara oranla düşük olsa da hareketlilik başladı.

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk oluşturmaya başladı. Otogarda geçen yıllara oranla yolcu sayısında bir düşüş olsa da Ramazan Bayramı’na göre bir yoğunluk olduğunu belirten firma yetkilileri, bu yüzden ek seferler düzenlediklerini ve ek seferlerin bayramdan sonra daha yoğun devam edeceğini belirttiler.

Bayramı memleketinde veya akrabalarının yanında geçirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren otogarda bir yoğunluk oluşturdu. Yarından itibaren bayramın birinci gününe kadar otobüs biletlerinin tamamının satıldığı öğrenilirken, otobüs firmaları, yoğun talep olan şehirlere ek seferler koydu. Bazı hatlara konan ek seferlerdeki biletlerin de tükendiği ifade edildi. 

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali Müdürü Abdurrahman Emre, İLKHA muhabirine, Kurban Bayramı nedeniyle otogara giriş ve çıkışlarda yoğunluğun başladığını ve ek seferlerle taleplere yanıt vermeye çalıştıklarını söyledi.

“Gereken tedbirleri aldık”

Kurban Bayramı nedeniyle otogarda gerekli olan tüm tedbirleri aldıklarını belirten Emre, “Malumunuz mübarek Kurban Bayramı’nın arefesindeyiz. Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali işletmeciliğinde halkımızın sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde Kurban Bayramı'nı ifa etmek üzere yakın veya uzak şehirlere gitmek için giriş yaptıkları bir yer. Bizler otogar işletmeciliği olarak gereken bütün tedbirlerimizi aldık. Güvenlik, temizlik ve gişe ekibimizle tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Amacımız halkımızın sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yolculuklarını tamamlaması, gidecekleri yere sıhhatli bir şekilde varmalarıdır.” dedi.

“Yolculardan isteğimiz biletlerini önceden temin etmeleridir”

Otogarda dünden itibaren bir yoğunluğun başladığını bildiren Emre, “Geçmiş bayramlardan tecrübe edindik. Bu yoğunluklara cevap verme kapasitemiz var. Otogarımız 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 85 dönüm bir arazi üzerine kurulu olan büyük bir tesis. Her türlü ihtiyaca da cevap vermekteyiz. Otobüs firmalarımızda yüzde 100 dolulukla hatta talepleri karşılamak için ek servis düzenlemekteler. Yolculardan isteğimiz biletlerini daha önceden temin etmeleridir. Çünkü otogarda yolcuların zor anlar yaşamalarını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emre, otogarda batı kapısından otobüs dışında yaya, araç ve ticari taksilerin girişinin valilik kararı ile yasak olduğunu hatırlatarak, bu kurallara uyulması ve vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Bugün itibariyle başlayan yoğunluğun bayram sonrasına kadar devam edeceğini belirten Emre, şunları söyledi:

“Yoğunluk şimdiden başladı. Arefe günü hatta bayramın ilk günü de bu yoğunluğumuz devam eder ve dördüncü, beşinci günü ve ondan sonra günlerde dönüş yoğunluğumuz devam edecektir. Biz burada hazırız. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına şimdiden herkese iyi bayramlar, mutlu bayramlar diliyoruz.”

Otobüs firma yetkilileri, Gaziantep’ten gidişlerde çok büyük bir yoğunluk olmadığını, asıl yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde yaşanacağını belirttiler.

“Dönüşler için ek seferler uygulamaya başladık”

Otogarda bayram hareketliliğinin başladığını, ancak hareketliliğin beklentilerini karşılamadığını ifade eden Firma yetkilisi Ökkeş Savcı, “Şu an biz de pek bir hareketlilik yoktur. Bizim buradan gidişler bayramdan sonra yoğun olur. Gelişler şu an batı illerinden var. Buradan yoğunluk ise bayramın ikinci gününden itibaren başlar. Bundan bizde dolayı dönüşler için ek seferler uygulamaya başladık. Müşterilerimize daha güzel hizmet vermek için araçların hepsini 2+1 yaptık.  Şu anda firma olarak ağırlıklı batıya çalışıyoruz. Bilet fiyatları da dün mazota tekrardan zam geldi. Biz şu an zam uygulamıyoruz. Normal fiyatlar neyse biz o şekilde fiyatlarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Yoğunluk bayramdan sonra olur”

Otogardaki hareketlilikte geçen seneye oranla yüzde 50 oranında bir düşüş olduğunu belirten Hasan Taştekin de, “Geçen sene bizler bugünlerde ilave ek arabaları kaldırıyorduk. Arabalarımızın hepsi dolu olduğundan dolayı ek seferler yapıyorduk. Ama bugün bakıyoruz hiçbir şey yoktur. Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere her konuda sıkıntı var. Suriyeliler de genellikle bayramdan önce geri dönüyorlar ve bayramdan sonra da gidiyorlar. Bundan dolayı bir yoğunluk olmadı. Burada bayram öncesi yoğunluk olmaz, bayramdan sonra olur. Şimdi gelişler var. Bayramdan sonrada geri dönüşler olacak. Yaklaşık bir 15-20 gün bir yoğunluk olacak. Hem öğrenci dönüşü hem tatil dönüşü bunlar hepsi bir oluyor. Bundan dolayı da büyük bir yoğunluk olacak. Bilet fiyatları da geçen seneye oranla yüzde 40-50 arttı. Bunun sebebi ise mazotun yükselmesinden kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bayram dolayısıyla yoğun bir hareketlilik var”

Bayram tatili dolayısıyla otogarda bütün tedbirleri aldıklarını, firmaların seferler için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Mehmet Tekin ise, şöyle konuştu:

“Bayram dolayısıyla yoğun bir hareketlilik var. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da hareketlilik devam ediyor. Hem gelişlerde hem de dönüşlerde ek seferler yapıldı. Ama yine de bir sıkıntı var. Bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Yolcuları mağdur etmemek için elimizden gelen bütün kolaylığı sağlıyoruz. Ek seferler zaten yapıldı. Kurban Bayramı olduğu için de hem gelişlerde hem de dönüşlerde yoğunluk var. Biz de bundan dolayı bütün gerekli önlemlerimizi aldık. Yolcularımızın emniyetini aldık.”

Kilis'te öğretmenlik yapan belirten Ergün Gezici, Kurban Bayramı’nı Şanlıurfa’daki akrabaları ile idrak edeceğini belirterek, “Şanlıurfa’ya bayram ziyaretine gidiyorum. Şanlıurfa'da amcalarım, halalarım var. Bayramı akrabalarla geçirmek bir seçimdir. Bu süreç tatille de geçirilebilir. Ama bayramı akrabalarla geçirmek güzel oluyor. Bayramı akrabalarımızla geçirdiğimizde daha iyi olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Öğretmen Mustafa Akkoca da, bayram tatili için İstanbul'daki ailesinin yanına gideceğini ve bayramı ailesi ile geçireceğini belirtti.

 İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler