"Oyunların içinde verilen subliminal mesajlara dikkat edilmeli"

"Oyunların içinde verilen subliminal mesajlara dikkat edilmeli"

BTK Başkanı Sayan, "Oyunların içinde verilen subliminal mesajlara dikkat edilmeli, onlara karşı önlem alınmalı." dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "dijital oyunlar" temasıyla Uluslararası Çocuk ve Bilgi Güvenliği Kongresi gerçekleştirildi.

BTK'da düzenlenen kongrede katılımcılara hitap eden BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, dijital oyunların içindeki subliminal mesajlara dikkat edilmesi ve onlara karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Sayan, "İnternet; etkileşimli, her düzeyde kullanıcının içerik üretebildiği, gelişmelere anlık ulaşabildiği platform haline geldi. BTK olarak internetle ilgili gelişmeleri takip etmek, yeni politikalar üretmek, çocukları internet ortamında korumanın yollarını bulmak, sanal dünyanın risk ve tehlikelerine karşı çocukların güvenliklerini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"Dijital oyunlardaki şiddet, müstehcenlik, İslamofobi ve kumara teşvik gibi içerikler çocuk ve gençler üzerinde oluşturabilecek zararların başını çekiyor." ifadelerini kullanan Sayan, şunları kaydetti:

"Oyunlardaki risklere karşı hep birlikte bir reaksiyon göstermeliyiz. Katma değer yaratmayan oyunların aşırı tüketimi hem oyun bağımlılığına yol açabilmekte hem de zaman israfına sebebiyet verebilmekte. Çocukların ruhsal ve fiziki sağlıklarını olumsuz etkilemeyecek, eğitsel oyun tasarımı ve üretiminin artırılmasına yönelik politikalar, sektörün gelişimi için önemli bir adım oluşturacak. Oyunların içinde verilen subliminal mesajlara dikkat edilmeli, onlara karşı önlem alınmalı." (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.