Özal: Başörtüsü sorunuyla toplum geriye gitti

Özal: Başörtüsü sorunuyla toplum geriye gitti

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, toplumun, başörtüsü gibi meselelerle uğraşarak geriye gittiğini belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Ulu Cami ve Hasan Paşa Hanı’nı ziyaret eden Özal, daha sonra Erdebil Köşkü’ne geçti.

Erdebil Köşkü’nde basına açıklamalarda bulunan Özal, Türkiye’de çok önemli demokrasi sorunları olduğunu, başörtüsü gibi meselelerle uğraşarak toplumun geriye gittiğini ifade etti.

“Başörtüsü meselesi ile ilgilendik, toplum bu sorunlarla uğraşarak geri gidiyor”

Özal, “Çok önemli demokrasi sorunlarımız var. Bunları aşmadan hiçbir şey yapmak kolay değil. Türkiye’nin en büyük problemleridir bunlar. Biz bunları bir an önce aşmak zorundayız ki, ileriye bakabilsin Türkiye. Dünyada olan olaylara bakın bir de bizdekilere bakın. Adamlar, 500 milyon kilometre ötede bir kuyruklu yıldızın üzerine araç indiriyor, marsa gitmeye hazırlanıyor, insan dokusundan böbrek ve kalp üretiyor ve kendi insanına yine takıyor. Tıp nereye gelmiş, artık televizyonlarda görüyorsunuz. Dünya bunlarla uğraşırken biz nelerle uğraşıyoruz. Yıllarca başörtüsüyle uğraştık. Saçma sapan bir konuydu. Böyle şeylerle uğraşarak toplum geri gidiyor. Her gün biraz daha geri gidiyor.” İfadelerine yer verdi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler