Özel güvenlikçilere başörtüsü serbestliği

Özel güvenlikçilere başörtüsü serbestliği

Emniyet Genel Müdürlüğü, özel güvenlik görevlilerinin görevleri sırasında başörtüsü takabileceğini duyurdu

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, özel güvenlik görevlilerinin başörtüsü ile görev yapmalarını engelleyen herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını duyurdu.

Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini kamuoyu ile paylaştı. Özel güvenlik görevlilerinin toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma yetkisinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin, koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, kimlik sorma gibi yetkilerinin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Özel güvenlik görevlilerinden gelen soruları da cevaplandıran Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, "Özel güvenlik görevlileri, başörtüsü ile görev yapabilirler mi?" sorusunu değerlendirdi. Başkanlık, özel güvenlik görevlilerinin başörtüsü ile görev yapmalarını engelleyen herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.