Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde değişiklik

Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde değişiklik

Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere göre, özel hastane ön izin belgesinde hastanenin yatak kapasitesi belirtilecek ve hastane bu kapasite ile ruhsatlandırılacak. İmar mevzuatından kaynaklı ön izin projesinde belirtilen kapasite fazlası bina yatırımları hastaneye ilave kapasite hakkı vermeyecek. Bakanlıkça onaylanmış ön izin projesine aykırı şekilde kapasite artırmaya yönelik mekân, oda kat ilavesi veya ön izinden fazla hizmet alanı bulunması halinde ilgili sağlık tesisi ruhsatlandırılmayacak.

Taşınma işlemleri, bakanlıkça yapılan planlamalara uygun bulunması halinde yapılabilecek.

Özel hastaneler ve tıp merkezleri, bakanlığın izni ve planlamalarına uygun olmak kaydıyla toplam uzman hekim kadrosundan 33'ün üstünde olanları aynı il içerisinde özel hastaneler veya tıp merkezlerine devredebilecek.

Özel hastanelerin bulunduğu il içerisinde veya başka bir ile taşınması için bakanlığa başvurulacak. Bakanlık başvuruyu, planlama ilkeleri çerçevesinde sağlık kuruluşu hizmeti sunulması için öngörülen asgari nüfus veya ilde verilmesi hedeflenen sağlık hizmetleri ile uzman ve tabip dağılımı yönünden daha az yoğunluklu bölgeleri öncelikle dikkate alarak değerlendirecek. Başvuru uygun görülürse bakanlıkça taşınmasına izin verilecek. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.