Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, "Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre, "Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersinin 4 sınavı sonunda da başarısız duruma düşenlere, istemeleri halinde girdiği son sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç 45 gün içinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersini almaları şartıyla bu kursiyerlere 4 sınav hakkı daha verilir." fıkrasında yer alan "45" ibaresi "60" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin 28'inci maddesinin 9'uncu fıkrasının başına, "İl milli eğitim müdürlüğünce, il milli eğitim müdür yardımcısı/maarif müfettişi/il milli eğitim şube müdürü/maarif müfettiş yardımcıları arasından en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip olanlar, sınav sürecini kontrol etmek ve denetlemek üzere görevlendirilir." cümlesi eklendi.

Aynı maddeye, "İl milli eğitim müdürlüğünce sınavları mevzuat hükümlerine uygun yapılmayan ilçeler ile güzergâhı ilgili mevzuat hükümlerine uygun olmayan ilçelerin sınavlarının, güzergâhı uygun olan en yakın ilçede yapılması sağlanır." fıkrası da eklendi.

İl milli eğitim müdürü, il sınav sorumlusu olarak görev yapacak

Yönetmeliğe, 28/A maddesinin sonra gelmek üzere eklenen yeni maddeye göre, il milli eğitim müdürü, il genelinde yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında her sınav günü için il sınav sorumlusu olarak görev yapacak veya il milli eğitim müdür yardımcılarından birini il sınav sorumlusu olarak görevlendirecek.

İl sınav sorumlusu; sınavların bu yönetmeliğe uygun olarak yapılmasını sağlayacak. Sınav yürütme komisyonu başkanları ile gerekli koordinasyonu ve iletişimi kuracak. İlde bakanlık temsilcisi görevlendirilmesi halinde bakanlık temsilcisinin rehberlik ve yönlendirmesi doğrultusunda sınavlarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlayacak.

İl milli eğitim müdürü, sınavları denetleyecek

İl milli eğitim müdürü, sınav yürütme komisyonlarına, sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyeceklere, direksiyon eğitimi dersi sınav uygulama ve değerlendirme komisyonlarına rehberlik edecek, sınavları ve sınavda görevlendirilenleri denetleyecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.