Özlem Ajans’tan Ramazan ayında yeni albüm sürprizi

Özlem Ajans’tan Ramazan ayında yeni albüm sürprizi

2004 yılında kurulan ve İslamî müzik piyasasına yeni bir soluk getiren Özlem Ajans, 20 ses sanatçısının seslendireceği ‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman 2’ isimli yeni albümünü Ramazan ayında sevenlerinin beğenisine sunacak.

İlahi, ezgi, İslami Düğün ve Kutlu Doğum albümleri ile öne çıkan Özlem Ajans, dinleyicilerini Ramazan ayında ‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman 2’ adlı yeni bir albümle müjdeledi.

İLKHA’ya yeni albüm hakkında bilgi veren Özlem Ajans Basın ve Medya Danışmanı Mehmet Emin Gülsever, Özlem Ajansın, gün geçtikçe çalışmalarına yeni ivmeler kazandırdığını, ajansın şimdiye kadar 30'a yakın albüm çıkararak İslami müzik alanında büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.  Gülsever, çıkardıkları albümlerle kültürel yozlaşmanın önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek, 20 sanatçıyla yeni çıkaracakları albümü seslendireceklerini söyledi.

Özlem Ajans Basın ve Medya Danışmanı Mehmet Emin Gülsever, ses sanatçıları Selami Güneş ve Mahfuz Tekin ile yaptığımız röportaj:

Sayın Gülsever, yeni albüm hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yeni çıkacak albümümüz ‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman.’ İlk serisini 2009’da çıkardığımız albümdür. Daha önce çıkarmış olduğumuz albüm, halk nezdinde büyük itibar görmüştü. Bu albümü çıkarırken, ‘20 sanatçı, 20 eser’ sloganıyla yola çıktık. 20 sanatçımız bu albümü seslendirecek. Bu eserlerin bir kısmı halay dediğimiz, bir kısmı da “sermıla” isimli eserlerden oluşuyor.

Bir albümde 20 sanatçıyı bir araya getirmek kolay bir iş değil. Ayrı ayrı zaman, ayrı ayrı seslendirmeler ve buna benzer birçok ayrıntılar sıkı bir çalışma ve sabır gerektiriyor. Aranjörümüz Şeyhmus kardeşimizin bu bakımdan büyük emekleri oldu. Uzun soluklu bir iş ama Allah’ın yardımıyla kısa bir sürede sona erdi.  Allah kısmet ederse, Ramazan bayramında bir sürpriz olarak çıkar.

Bu eserleri çıkarmanızdaki amaç ve verdiğiniz mesaj nedir?

Eserlerimizde  İslami hassasiyetleri göz önünde bulunduruyoruz. Müzik dahi olsa İslam’a aykırı olması halinde kabul etmeyiz. Ancak İslami ve insani olan tüm müzikler, marşlar, ilahiler ve halayları albümlerimize alıyoruz. Bu albümleri yaparken de İslami düğünlerde oynanabilecek, söylenebilecek, eserleri özellikle seçtik. Söz ve sanatçılarımız eserleri buna göre yazdılar. Bestelerimiz de buna uygun zaten.

Malum, bölgemizde kültürel bir yozlaşma var. Düğünlerimiz İslami kültürden gelenek ve göreneklerimizden çok fazla uzaklaştığı için böyle bir ihtiyaç hasıl oldu. Özlem Ajans olarak bizler de bu ihtiyaca binaen böyle bir girişimde bulunduk. Önce Kürtçe ‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman ’  albümünü çıkardık. Bu albüm sayesinde biraz daha kültürel yozlaşmanın önüne geçmiş olduk. Böylece İslami düğünlerin önünü bir nebze de olsa açmış olduk. Halkın teveccühü özellikle bizim bölgemizde büyük oldu.

Daha önceki albümlerinize teveccüh nasıldı?

‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman’ albümünün çıkan ilk serisi gerçekten çok beğenildi. Sanatçısı olmayan düğünlerde albümümüz çalındı. Bizden Kürtçe düğün albümü gibi Türkçe düğün albümü de talep ettiler, onu da çıkardık. İkinci albümü zaten talepler üzerine çıkardık.  Sanatçı arkadaşlarımız yeni bir albüm çıkarmak istediklerini söylediler. Sonra karar verdik düğünlerimizin eser bakımından zenginleşmesi için. Hem arkadaşlarımızın bir talebi oldu hem de vatandaşın ve halkın bir talebi oldu.

Her sanatçının farklı bir sesi, farklı bir yorumu, farklı bir tarzı var. Bunları dengeli bir şekilde bir araya getirmek için titiz bir şekilde çalıştık ve sonuna geldik.

Müzik piyasasında en çok şikâyet ettiğiniz konu nedir?

Korsancılık. Bizde kârdan çok hizmet esastır. Mesajlarımızı bu yolla insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu esas üzerinden bizler dinleyicilerimize takipçilerimize hep şunu söyledik: ‘Bu emeğin karşılığı gelsin ki daha güzel albümler, eserler ortaya koyabilelim.’ Eğer emeğin karşılığı gelmezse, kalite düşer. Sanatçı ağabeylerimiz menfaat beklentisi içerisinde değil, ajansımız da kar amaçlamıyor. Hedeflediğimiz, masraflarımızı karşılamak. Ancak korsancılık, bırakın kâr yapmayı, sermayeyi bile kurtarmayı engelliyor. Yapılan albümün masrafları karşılanamazsa bir daha albüm yapılamaz. Dinleyici ve takipçilerimiz bu tür yollardan uzak durmalıdırlar. Bu bir hak-hukuk meselesidir.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Özlem Ajans bugüne kadar, çok sayıda güzel albüm ve esere imza attı. Ben inanıyorum ki ‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman 2’ eserimiz halk tarafından çok beğenilecek ve dinlenecek. Hayırlı olmasını diliyorum bütün ümmete.

‘Daweta Keç û Hortê Mıslıman 2’ albümünde eser seslendiren sanatçılar olarak sizler neler söylemek istersiniz?

Selami Güneş: İnşallah, eserlerimizi dinleyicilerimize bayram hediyesi olarak yetiştireceğiz. Albümümüz çok iddialı, farklı sesler, farklı enstrümanlar, kalite esas alınarak yapıldı. Albümlerimizde kesinlikle maddi gelir hedeflemiyoruz. Tek amacımız, insanlara hizmet, İslam’a hizmettir. Aynı zamanda İslami kurallara uygun olmayan düğünlerin de yerini İslami düğünlerin almasını arzuluyoruz. Bununla beraber masraflar noktasında desteğe ihtiyacımız var. Emeğimize saygı gösterilmesini umuyoruz. Albümümüz Özlem Ajans sitelerinden, kitapçılardan alınabilir.

Mahfuz Tekin: Öncelikle albümün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sonra, mutlu olacak insanlara bir vesile olmasını diliyorum. Aylarca, çalıştık, çabaladık, emek verdik. Dinleyicilerimize emeğimizin hakkını verme noktasında güvenimiz tamdır. Desteklerini bekliyoruz.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.