Pakistan Talibanı ateşkes ilan etti

Pakistan Talibanı ateşkes ilan etti

Pakistan Talibanı bir aylık ateşkes ilan ettiğini duyurdu, ateşkesin Pakistan hükümetinin Taliban'a görüşmelerin yeniden başlaması konusunda olumlu geri dönüş yapmasından sonra geldiği belirtiliyor

Pakistan Talibanı bir ay süreli ateşkes ilan etti. Pakistan hükümeti ile Taliban arasında devam eden barış müzakereleri askıya alındıktan sonra iki taraf da birbirini suçlamış ve ilk adımı karşı tarafın atması gerektiğini dile getirmişti. Beklenen adım bugün Taliban'dan geldi.

Taliban'ın müzakere sözcüsü Şehidullah Şehid, bugün bir aylık ateşkes ilan ettiklerini duyurdu. Şehid, Pakistan hükümeti barış müzakerelerin yeniden başlaması ile ilgili verdiğimiz tavsiyelere olumlu geri dönüş yaptı ve tavsiyelerin uygulanacağına dair bize teminat verdi dedi. 

Şehid, Taliban yönetiminin aldığı ateşkes kararına, Taliban şemsiyesi altında müzakerelere dahil olan tüm grupların sayghı duyması gerektiğini dile getirdi. 

Taliban'la Pakistan hükümeti arasında başlayan barış müzakereleri, önce Taliban'ın kaçırdığı 23 sınır görevlisini infaz etmesi ardından da Pakistan'ın Kuzey Veziristan'da bulunan Taliban noktalarını havadan vurması sonucunda askıya alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.