Pakistan'da ordudan başbakana ultimatom

Pakistan'da ordudan başbakana ultimatom

Pakistan Müslümanlar Birliği lideri Şucaat Hüseyin, ordunun Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e ultimatom verdiğini ve 48 saat içerisinde yeni hükümetin kurulması için referandum çalışmalarına başlaması için baskı yaptığını ileri sürdü

Pakistan Müslümanlar Birliği lideri Şucaat Hüseyin, ordunun Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e ultimatom verdiğini ve 48 saat içerisinde yeni hükümetin kurulması için referandum çalışmalarına başlaması için baskı yaptığını ileri sürdü.

Pakistan medyasına açıklamalarda bulunan Şucaat, ordunun Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e önceden de karşı olduğunu savundu. Şucaat, muhaliflerin taleplerinden vazgeçmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Şucaat göstericilerin bulundukları bölgeden ayrılmayacaklarını, başkent İslamabad'ı ancak Navaz Şerif istifa ederse terk edeceklerini söyledi.

Şucaat'ın orduyla ilgili iddiaları, Pakistan ordusunun ülkedeki siyasal krize müdahil olmayacaklarını açıklamasından bir gün sonra geldi. Pakistan ordusu henüz Şucaat'ın iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

PAKİSTAN MECLİSİ MUHALİFLERİN İSTİFA TALEBİNİ REDDETTİ

Pakistan'da Navaz Şerif'in istifası ve meclisin feshedilmesi için yapılan başvuru bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda reddedildi. Muhalif parti Pakistan Tehreek İnsaf (PTI) Lideri İmran Han ve Pakistan Awami Tehreek (PAT) Lideri Dr. Tahir Kadri'nin talebiyle Pakistan meclisinde bugün gündeme sunulan talep mecliste yapılan oylama sonucunda reddedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.