Palu'da kan bağışına yoğun ilgi

Palu'da kan bağışına yoğun ilgi

Elazığ'ın Palu ilçesinde 3 ayda bir düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

İlçeye 3 ayda bir gelen Kızılay kan bağışı otobüsüne Palu Belediyesi tarafından yapılan duyuru ve camilerde vaizlerin tavsiyeleriyle ilçe sakinleri, kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Elazığ'da nüfus ortalamasına göre en fazla kanın Palu ilçesinden alındığını belirten Kan Bağış Kazanım Uzmanı Selçuk Dağtekin, "Kovancılar, Palu ve Karakoçan İlçelerine 3 ayda bir gelmekteyiz. Kovancılar'da 2 gün kaldık, burada 100 ünite kan aldık. Karakoçan'da 2 günde 130 ünite kan aldık. Bugün Palu'dayız. Gördüğünüz gibi Palulular bu konuda duyarlılar. Her gelişimizde Palu'dan 60-70 ünite kan almaktayız. Bu da nüfus ortalamasında Palu'nun önde olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ortalama olarak günlük 8 bin ünite kanın kullanıldığını aktaran Dağtekin, sözlerinin devamında şunları söyledi: "Bir ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarmaktadır. Bayanlar 4 ayda bir, erkekler 3 ayda bir kan verebilirler. Kan üretilemediği ve hayatın en temel ihtiyaçlarından olduğu için insan sağlığı açısından vazgeçilmez bir nimettir. Bugün Elazığ'ın tamamında günlük olarak 60-70 ünite kana ihtiyaç vardır. Bu konunun memleketimiz için ne kadar önemli olduğu apaçık ortadadır."

İnsanları kan verme konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen Dağtekin, kan vermenin insan sağlığına da birçok faydalarının olduğunu anımsattı.

Kan vermeye gelen Palulular ise bu kampanyanın insan için önemli olduğunu bildiklerinden dolayı burada olduklarını dile getirdiler.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler