"Pamuğun fabrikaya getirildikten sonra denetlenmesi daha kolay olur"

"Pamuğun fabrikaya getirildikten sonra denetlenmesi daha kolay olur"

Şanlıurfa'da pamuk işletmecileriyle gerçekleştirilen istişare toplantısında, pamuğun fabrikaya getirildikten sonra denetlenmesinin daha kolay olacağı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen Pamuk Lifi Üretiminde Bölgesel Sanayi İş Birliği Projesi çerçevesinde pamuk işletmecileriyle istişare toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) ev sahipliğinde yapılan toplantı kapsamında; GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından AB'ye sunularak hibe desteği alan ve inşaat çalışmaları devam eden Uluslararası Akredite Edilmiş Pamuk Laboratuvarı ve tek balya sistemi hakkında işletmecilere bilgiler verildi.

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, pamuğun ekonomik ve stratejik önemine değinerek, Şanlıurfa pamuğunun hak ettiği kaliteyi yakaladığını ve Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi.

"Pamukta kalitenin kontrolü" adı altında bir çalışma yapılacağını ve saha çalışmalarında önemli bir yol kat ettiklerini belirten Yıldız, "Yaklaşık 3 yıldır Şanlıurfa pamuğu oldukça temiz toplanıyor. Şanlıurfa Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve diğer yetkili kurumların çalışmaları sonuç verdi ve pamuğumuz hak ettiği kaliteyi yakalamış durumda. İlimizde pamuk ekim alanları oldukça fazla ve bu nedenle denetim çok zor oluyor. Pamuğun fabrikaya getirildikten sonra temizliğinin denetlenmesi daha kolay olur." dedi.

Pamuk Lifi Üretiminde Bölgesel Sanayi İş Birliği Projesi'nin kilit uzmanı İlhami Birkan'ın tek balya sistemi hakkında bilgiler verdiği toplantıya; ŞUTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız, ŞUTB meclis üyesi Sabri Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selçuk Doğan Yüksel ve pamuk işletmecileri katıldı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler