Pamuklar susuzluktan erken açtı

Pamuklar susuzluktan erken açtı

Ekimine Nisan ayının sonlarında başlanan ve fazla suya ihtiyacı olan pamukların bu yıl kesilen elektriklerden dolayı bir çok yerde pamuklar daha çiçek bile açmadan kurudu.

ŞANLIURFA- Ekimine Nisan ayının sonlarında başlanan ve dokuz sulama ve daha fazla suya ihtiyacı olan pamukların bu yıl kesilen elektriklerden dolayı suya doymadı. Bir çok yerde pamuklar daha çiçek bile açmadan kurudu. Ancak son bir ay içerisinde suları kesilen pamuk tarları susuzluktan az verimle birlikte çiçek açtı.

 

Pamukların erken açılmasını değerlendiren çiftçilerden A.Hakim Dağbaşı, konu hakkında bilgi, vererek “Bu yıl ilk kez pamuklar son sulamayı görmeden günler önce açtı. Ancak pamukların bu ayda açılması zarardır. Susuz olmasından dolayı açan kozalar çok zayıf. Her yıl zamanında açan pamukların dönüm başı gelen tonajı, bu yıl yarıdan da az gelecek. Pamukların ikinci ağız dediğimiz toplanma işlemi gerçekleşmeyecek. Çünkü pamuk dalları yerinde kurudu. Pamuklar darbe gördü. Pamukların bu hale gelmesine sebep olan sulama birlikleri başkanlıkları Dedaş ve hükümettir.”  dedi.

 

Dağbaşı, “Babamların on dört dönüm icar olan tarlası var. Her yıl icarını, kirasını, elektriğini düzenli ödediği halde o ve yanındaki tarla ile komşularının tarlaları kurudu. Ekinler büyük darbe gördü. Yemek için tarla içindeki ekilen sebzeler bile çoktan kurudu. Son aşamaya getirdiğimiz tek geçim kaynağımız olan tarlalarımızı bu son ayda kurtaramadık.” şeklinde konuştu.  (İbrahim yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.